єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як зробити пінопласт своїми руками?

 Відгуків: 0
План
Пінопласт є будівельним матеріалом, який складається з наповнених газом гранульованих мас. Сьогодні пінопласт знайшов широке застосування в ремонтно-будівельній сфері. Зокрема використовується як звуко - теплоізоляційний матеріал для утеплення приміщень та оздоблення внутрішніх стін.
шарики пенопласта
Перший пінопласт виготовлений в Європі на початку ХХ-століття, пізніше було налагоджено його промислове виробництво. Готовий продукт пінопласт володіє прекрасними тепло- і звукоізоляційні властивості, стійкий до перепадів температур і атмосферних опадів, не виділяє ніяких шкідливих речовин, що не піддається розкладанню при контакті з мікроорганізмами, екологічно чистий і нетоксичний.
Спектр застосування даного продукту досить широкий. Тому пінопласт швидко вийшов на лідируючі позиції ринку будівельних матеріалів. Наприклад, пінопластові плити використовуються в якості теплоізоляційного і конструкційного матеріалів, в галузі будівництва, вагоно- і суднобудування, авіабудування, а також застосовується як пакувальний і електроізоляційний матеріал
пенополистирольная крошка.
Пінопласт це пластичний, легкий і простий в обробці матеріал який активно використовуються сучасними художниками і дизайнерами в своєму мистецтві, в мультиплікації і кіномистецтві.
За допомогою даного матеріалу можна створювати, наприклад, цілі арт-об'єкти практично будь-якої форми і фактури. До того ж з пінопласту можна вирізати різні фігурки, розфарбувати їх фарбами, в результаті вийти оригінальна іграшка або підробка своїми руками з пінопласту, яка стане прекрасним подарунком рідним і близьким на будь-яке свято.
декор из пенопласта
Етапи виготовлення пінопласту:
  1. Вспенивание пінополістиролу. Сировина поміщають в спеціальну ємність, де матеріал проходить обробку парою низькокипячих рідин. В результаті спінювання, гранули збільшуються в обсязі від 20 до 50 разів. Після досягнення необхідного рівня гранул, потік пара припиняється, а робочий матеріал витягується з резервуара. Сам процес займає близько 4-х хвилин.
  1. Наступний етап - висушування. Після спінювання, гранули в обов'язковому порядку необхідно просушити від зайвої вологи. Сушка відбувається під впливом гарячого повітря, що надходить знизу, і безперервного механічного струшування. Час сушіння займає приблизно 4 хвилини.
  1. Вилежка. Після сушіння матеріал відправляють у спеціальний бункер вилежки, відповідно марці (15, 25, 35 і 50) де проходить процес вилежування. Час всієї процедури займає від 4 до 12 годин залежно від розміру гранул і t навколишнього середовища.
  1. Спікання або формування гранул. Відбувається все дію в спеціальній блок-формі, куди подаються спінені гранули. Там, під високою температурою і тиском гранули спікається, приймають форму блоку. Процес займає 6 - 12 хвилин.
  1. Вилежування блоків. Приготовлені блоки сортують по маркам і складують. Перший час блоки можуть ще віддавати залишки вологи. Період дозрівання блоків займає від 12 до 30 діб.
  2. Різка пінопластових блоків. На спеціальному пінопластовому верстаті, проводитися струнна різання пінопластових блоків на плити заданих розмірів. Стандартні розміри становлять 20, 30, 40, 50 і 100 мм, можливі і інші розміри визначаються індивідуальним замовленням.
  1. Завершальний етап - це переробка залишкового матеріалу. Виробництво пінополістиролу безвідходне, так як всі залишкові матеріали піддаються процесу дроблення і додаються до заздалегідь спіненого сировини в пропорціях 1: 8.
На виході Ви отримуєте готовий виріб - пінопласт - сучасний, конкурентоспроможний утеплювальний матеріал, який, безсумнівно, користується попитом на споживчому ринку будівельних матеріалів.
Готовий пінополістирол високої якості має рівномірно розташовані гранули однакові між собою за розміром. Якщо матеріал низькоякісний типу ПСБ, в даному випадку утворюється злам в місцях контакту кульок різних за розміром.
Пінополістирол складається з тонкоячеістих гранул, спёкшіхся між собою. Усередині гранул пінополістиролу є мікропори, а між гранулами порожнечі. Механічні характеристики матеріалу залежать від щільності. Чим вище щільність, тим вище міцність і нижче водопоглинання, гігроскопічність, паро- і повітропроникність.
Щільність пінопласту залежить від кілограм на кубометр. Зазвичай, для спінених полімерів даний коефіцієнт не більше 50-ти, але найчастіше варіюється приблизно 15 - 35. Наприклад, в керамічній цеглі середня щільність близько 1 800 кг на кубометр.
Зрозуміло, що чим вище щільність матеріалу, то буде більш висока швидкість передачі теплової енергії між його частинками. Для порівняння, теплопровідність того ж цегли в 18-20 разів вище, ніж у пінопласту.
З іншого боку, від щільності матеріалу залежить і його механічна міцність, тільки в цьому випадку видно пряму залежність: чим вище щільність, тим міцніше матеріал. Якщо матеріал неодноразово вспінювати, то щільність пінопласту знизитися. Можливо, з цієї причини, пінопласт не застосовується для будівництва несучих конструкцій.
Як видно з назви, спінені полімери це результат застиглої піни полімерної маси. Більшу частину пінопласту займає повітря, який міститься в пластикових осередках. Тому такі ізолюючі властивості і мала щільність.
В даний час виробництво сировини налагоджено по всьому світу. Наприклад, такі європейські виробники як BASF (Німеччина), Dvorex Sintez (Польща), італійські компанії. Також гідним виробником сировини для виготовлення пінопласту є Корея, Китай, Туреччина і Росія.
Причому, за спостереженнями інших виробників, якість сировинних матеріалів китайського виробника за останній час значно зросла, в тому числі співвідношення ціни / якості. Цей факт спонукає європейського виробника підвищити свою конкурентоспроможність на ринку, в тому числі і українському. Єдиний недолік співробітництва з Китаєм, можна вважати те, що терміни поставки можуть зайняти до 1,5 місяця.
Приготування пінопласту в домашніх умовах процес все-таки не безпечний. Таке заняття краще проводити в спеціальних приміщеннях, наприклад в майстерні. А також заздалегідь підготувати необхідне обладнання.
Все що вам знадобитися це полістирол у вигляді гранул (вони досить дрібні, тому в народі їх називають бісером) та спеціальне обладнання.
Для виготовлення пінопласту своїми руками, необхідна достатня кількість маленьких гранул полістиролу. Після чого, ці кульки повинні роздутися і склеїтися між собою. Проводитися така процедура шляхом обробки полістирольних гранул гарячою парою. В результаті такого нагрівання гранули почнуть роздуватися. Після того, як гранули роздуються, вони почнуть виділяти газ, який і підштовхне їх один до одного. На наступному етапі, гранули з'єднуватися між собою, прийнявши форму тієї ємності, в якій знаходяться. Після того, як утворилася маса охолоне, пінопласт можна вважати готовим.
Але слід враховувати, що якість такого пінопласту, приготованого своїми руками, може виявитися досить посереднім. Для виготовлення високоякісного пінопласту, необхідно використовувати спеціальне обладнання, яке забезпечить всю технологію виробництва. Та й до того ж досліди з такими високими температурами в побутових умовах, можуть завдати шкоди не тільки здоров'ю, але і самому житловому приміщенню.

Товари до даної статті

Піноборд Пінополістирол 1200х550 мм, щільн. 30 кг/м3

Піноборд Пінополістирол 1200х550 мм, щільн. 30 кг/м3

Екструдований пінополістирол Пеноборд в будівництві застосовується, як утеплювач і теплоізоляційний матеріал для різних поверхонь - фундаменту, вутрен

Більше варіантів
за лист

77.90грн за лист

75.70грн/лист оптова ціна

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80)

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80)

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80) теплоізоляційний матеріал, який використовується в різних сферах індивідуального і житлового будівництва. З його допомогою м

Більше варіантів
за лист

51.30грн за лист

49.80грн/лист оптова ціна

Пінополістирольні гранули

Пінополістирольні гранули

Пінополістирольні гранули-це спіненого пінополістиролу. Гранула- це кулька заповнень за допомогою газу. Гранули застосовують для теплоізоляції, звукоі

за шт.

607.60грн за шт.

589.00грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Як зробити пінопласт своїми руками?"

Написать отзыв