єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як зробити гідроізоляцію гіпсокартону в ванну?

 Відгуків: 0

При ремонті квартири особлива увага приділяється проблемним зонам з особливими умовами експлуатації. Перш за все, це в приміщенні з підвищеною вологістю і температурою: ванна, туалет, кухня. Для таких приміщень в обов'язковому порядку необхідно купити гіпсокартон вологостійкого типу. Вологостійкий гіпсокартон рекомендується використовувати для облицювання стін так і стелі. Для цього використовуються ВГКЛ зменшеної товщини: Knauf вологостійкий стельовий або Plato стельовий вологостійкий гіпсокартон 9,5 мм. Як каркас рекомендується використовувати металеві профілі з посиленою антикорозійним захистом. Якщо монтаж проводиться на дерев'яні елементи, то вони в обов'язковому порядку повинні бути оброблені антисептиками.

Додаткові гідроізоляційні матеріали

У ванній кімнаті існують зони з різним рівнем вологості. Місця, які піддаються найбільшому впливу вологи, розташовані біля ванни і умивальника.

Схема розташування вологих і мокрих зон у ванній кімнаті

У цих місцях і на гіпсокартон вимагає додаткової гідроізоляції. Гідроізоляційні роботи рекомендується здійснювати при капітальному ремонті квартири, замінюючи старі оздоблювальні матеріали на стельовий вологостійкий гіпсокартон Knauf. З огляду на, що оздоблювальних матеріалів у ванній є керамічна плитка необхідно підібрати таку гідроізоляцію, яка забезпечить надійну адгезію між ГКЛ і фінішною декоративною обробкою. Найбільш відповідними матеріалами є полімерцементні склади.

Схема розташування шарів гідроізоляції між ГКЛ і керамічною плиткою

Полімерцементна гідроізоляція є технологічною альтернативою рідким бітумних складів. Вона складається з портландцементу з заповнювачем з дуже дрібного противного кварцового піску з великою кількістю полімерних добавок. Виробляється у вигляді сухих сумішей, які необхідно розбавляти водою. Вона не потребує розчинниках і на відміну від бітуму не має сторонніх запахів, як під час нанесення, так і в процесі подальшої експлуатації. Така гідроізоляція поєднується з будь-яким типом стінового вологостійкого гіпсокартону Plato, Knauf і т.п. Воно наноситься таким же способом, як і мультіфінішная шпаклівка. Допускається нанесення в декілька шарів (до трьох).

Нанесення гідроізоляції

Полімерна гідроізоляція наноситься на очищену від пилу і бруду гіпсокартон. При необхідності робочу поверхню попередньо обробляють ґрунтовкою, знижуючи вологопоглинання матеріалів і підвищуючи силу з'єднання між шарами. Матеріал наноситься за допомогою шпателя, напівтертка або кисті шарами товщиною і не більше 1-1,5 мм. В особливо вологих зонах наносяться не менше 2 шарів. Поверхня необхідно захистити від пересихання протягом 7 днів. Як правильно додаткове нанесення необхідно, якщо приміщення дуже жарко (більше 30°С) або на стіну потрапляють прямі сонячні промені.

Полімерні склади мають додаткові переваги для ізоляції гіпсокартону перед бітумними і плівковими матеріалами:

  • Високий рівень адгезії (міцність з'єднання);
  • Можливість використання в якості захисно декоративного оздоблення і не тільки керамічну плитку, але і вологостійку полімерну штукатурку або фарбу;
  • Матеріал має високий рівень гідроізоляції, але пропускає пар, сприяє утворенню в приміщенні оптимального мікроклімату;
  • Немає необхідності в ретельному сушінні стін, матеріал може наноситися на вологі поверхні;
  • Володіє доступною вартістю в порівнянні з іншими гідроізоляційний матеріалами порівнянної якості.

Відгук про  "Як зробити гідроізоляцію гіпсокартону в ванну?"

Написать отзыв