єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Чим шпаклювати гіпсокартон?

 Відгуків: 0
Чим шпаклювати гіпсокартон?
Гіпсокартон - це будівельний матеріал, за допомогою якого виробляють вирівнювання стін і стель. З його допомогою, можливо здійснити будь-який дизайнерський задум, особливо при створенні складних геометричних конструкцій.
Після установки гіпсокартонних листів. їх нухно обробити шпаклівкою, а тільки потім - фарбувати, клеїти шпалери або покривати штукатуркою.
Сам Матеріал відносно недорогий - це дешевше ніж вирівняти стіни стартовою і фінішною штукатуркою, ціна гіпсокартона залежить від якості і марки виробника - близько 1 $ (20 грн - за м2). Саме цінова політика впливає на його купівельну спроможність, яка обумовлена зростаючим інтересом до даного матеріалу.
Лист гіпсокартону має гладку й рівну поверхню, але при виконанні оздоблювальних робіт вимагає додаткової обробки у вигляді шпаклювання. Для чого це потрібно?
Справа в тому, що при монтажі, особливо помітні заглиблення, що залишаються капелюшками від саморізів, при обрізанні, виходять рвані краї. Особливо потрібно приділити увагу стиках, як правило, при неякісної підгонці листів гіпсокартону можливі перепади, які обов'язково потрібно вирівняти шпаклівкою.
Перш ніж приступить до роботи потрібно визначитися з маркою і складом шпаклювального матеріалу.
У будівельних магазинах вибір шпаклювальних сумішей досить різноманітний, але ось яка підійде найкраще, це питання до фахівця. Але перш ніж звертатися за допомогою, потрібно знати загальну інформацію, яка дозволить орієнтуватися на місці.
Шпаклювальні суміші бувають декількох видів і типів, одні призначені для ремонту стін і стель, більш дрібного помелу, для закладення сколів і тріщин, а деякі призначені спеціально для декоративних робіт. Деякі марки виробників користуються особливою популярністю - Knauf hp Finish, Knauf Фюгенфюлер, Еко Сатенгіпс.

За функціональністю шпаклівки бувають:
Гіпсові. Завдяки білому кольору, вони підходять для поклейки на них, шпалер. У них прекрасна еластичність, що в свою чергу, покращує якість стійкості до виникнення тріщин. Матеріал екологічно безпечний, в разі сумніву завжди можна у продавця вимагати сертифікат на екологію. Гіпсові шпаклівки швидко сохнуть і дуже легко шліфуються, мають відмінну адгезію до інших матеріалів.
Knauf ROTBAND штукатурка ціна за 1 мішок (30 кг)- 89,00грн 
Цементні. Стійкі до підвищеної вологості, що дає можливість проводити ремонтні роботи в сирих приміщеннях. Призначені для закладення дрібних і великих тріщин, а також, стикувальних швів
Полімін ШЦ-2, ціна за 1 мішок (25 кг)- 38,15 грн 
Полімерні. Шпаклівки, які з'явилися нещодавно на вітчизняних будівельних ринках, і завоювали величезну популярність завдяки своїй універсальності. Полімерні шпаклівки відрізняються підвищеною міцністю до розтріскування.
Ceresit CT-64, ціна за 1 відро (25кг) - 385,00 грн
Головною особливістю обробки стін і стель гіпсокартоном є закладення швів. Для цих цілей не потрібно вигадувати велосипед, потрібно просто піти раді фахівців, і так!
Перед початком робіт на всі кути і стикувальні шви наклеїти сітку «серпянку». Клеїти потрібно так, щоб стик знаходився строго посередині смуги сітки. Розлучається потрібну кількість шпаклівки, береться два шпателя, один вузький інший широкий і можна приступати до роботи. Найкраще, коли спочатку нанести шар саме вузьким шпателем, після чого можна закладати шов, широким. Починати найкраще снизу вгору довгими протяжними мазками, шар буде тонким, саме таким як треба.
Якщо робота проводиться гіпсовою шпаклівкою то найкраще розводити її в невеликих кількостях, та як вона швидко висихає. Ні в якому разі, засохлу суміш, не можна розводити водою, вона втрачає свої еластичні властивості і в подальшому дає тріщини.

Товари до даної статті

Профіль CD-60, 3 м

Профіль CD-60, 3 м

CD-60 - профіль, який застосовується як основний профіль для створення гіпсокартонних констукций, при обшивці стель і стін гіпсокартоно

Більше варіантів
за шт.

81.50грн за шт.

79.50грн/шт. оптова ціна

Профіль UD-27, 3 м

Профіль UD-27, 3 м

Профіль UD-27 - використовується як напрямна планка для CD-60 профілів при облицюванні стін і стель гіпсокартоном. При монтажі каркаса на стел

Більше варіантів
за шт.

53.70грн за шт.

51.70грн/шт. оптова ціна

Маяк штукатурний

Маяк штукатурний

Маяк штукатурний-металевий маяк Т форми використовується при штукатурних роботах.  Застосовується як напрямна база оштукатурювання поверхонь або

Більше варіантів
за шт.

30.70грн за шт.

29.20грн/шт. оптова ціна

Стрічка бандажная, серпянка

Стрічка бандажная, серпянка

Стрічка бандажна "серпянка" застосовується для закладання швів і стиків між листами гіпсокартону.  Так само використовують для проклейки тріщин

Більше варіантів
за шт.

168.60грн за шт.

151.60грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Чим шпаклювати гіпсокартон?"

Написать отзыв