єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Економія тепла, газу. Утеплення будинку, квартири в сьогоднішніх реаліях

 Відгуків: 0

Останнім часом тема економії тепла і палива стала особливо важливою, особливо економія газу. Ціна на паливо може, і швидше за все, виросте в 2-4 рази, тому тільки дуже багаті люди не замислюються про економію газу.

Найпростіший і надійний метод економії газу - економія тепла. А економити тепло не так складно. Головне - знайти основні причини витоку тепла і ліквідувати їх.

Почати варто з теплового контролю. Виклик фахівця з тепловізором буде коштувати недорого, проте принесе чималу користь, дозволить точно визначити які місця варто утеплювати. Тепловий контроль, енергоаудит можливий тільки в холодну пору року, коли різниця температур в будинку і поза буде більше 20 С.

Найслабші місця більшості будинків в плані витоків тепла це вікна, дах, двері, дефекти будівництва (халтура забудовника, помилки архітекторів). Утеплення стін не варто недооцінювати. 10-15 см мінеральної вати, поліполіестирола, пінопласта допоможуть економити до 40% газу щорічно. Дуже важливо утеплювати горище і дах, адже тепло піднімається вгору і і гріє холодну черепицю.

Всі матеріали для утеплення будинку Ви можете знайти на нашому сайті.

Якими матеріалами утеплювати будинок?

На економії газу і утепленні будинку не варто економити, адже крім того що інвестиції швидко повернутися, від характеристик будівельних матеріалів буде залежати клімат в будинку, здоров'я всієї вашої сім'ї.

У таблиці надані характеристики хв. вати, пінополістиролу, пінопласту і пенополиуритана.

Утеплювач Щільність, кг/куб.м Теплопровідність Вт/(м×С˚) Паропроникність, мг/(час×м×Па)
Мін. вата 50-200 0,048-0,07 0,2-0,3
Пінополістирол 33-150 0,031-0,05 0,13-0,21
Пінопласт ПВХ 125 0,052 0,22

Пінополіуритан

30-80

0,02-0,041

0,09-0,17

При утепленні будинку мінеральна вата має великі переваги. Будинок повинен дихати, волога не повинна накопичуватися в просторах тому паропроникність має важливе значення. Утеплення хв. ватою виконувати досить затратно, проте в твердих матеріалах (пінополістирол, пінопласт і пенополіурітан) часто роблять ходи миші, вони здатні вигризти цілий лабіринт в матеріалі.

Інші способи економії газу

Існує безліч технічних способів економії газу і тепла, в тому числі кімнатні терморегулятори для котлів, термостати, погодозалежні датчики, конденсаційні котли, теплові насоси, сонячні колектори. Прочитати більше про економії газу Ви можете в цій статті: Економія газу. Технічні способи та обладнання для економії газу.

Сподіваємося, ця стаття стала корисною для Вас. Економія газу це просто.

Товари до даної статті

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 використовується для утеплення будинків в приватному і промисловому будівництві, також він застосовується під час роботи з дахами, ст

Більше варіантів
за лист

23.00грн за лист

23.00грн/лист оптова ціна

URSA terra, мінеральна вата в рулонах (15 м2), 50 мм

URSA terra, мінеральна вата в рулонах (15 м2), 50 мм

Мінеральна вата URSA Terra має 13 щільність. Використовується для утеплення будь-яких приміщень, що не піддаються постійному навантаженні. Застосовуєт

за рулон
Ціну уточнюйте
URSA M11 Мінеральна вата, 50 мм

URSA M11 Мінеральна вата, 50 мм

Мінеральна вата URSA M11 - це утеплювач, який використовується тільки в тих місцях, які не несуть навантаження - утеплення скатних дахів, підлог на ла

за рулон
Ціну уточнюйте

Відгук про  "Економія тепла, газу. Утеплення будинку, квартири в сьогоднішніх реаліях"

Написать отзыв