єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Готова шпаклівка Sheetrock - в чому секрет її популярності?

 Відгуків: 0
Готова шпаклівка Sheetrock - в чому секрет її популярності?
1. Опис
2. Основні властивості Sheetrock APJC
3. Переваги
4. Аналоги
5. Заключення
У даній статті Вашій увазі пропонується продукція відомого бренду по обробці - шпаклівка Шитрок (Sheetrock). За своїм складом і властивостями, які не поступаються, наприклад Ветонітом, Sheetrock став безперечним лідером підготовчих робіт перед фінішним покриттям.
Різниця між Ветонітом і Шитрок полягає в тому, що останній спрямований для більш делікатній роботи – шпаклівки під фарбування. З його допомогою, можна отримати високоякісну поверхню без будь-яких явних недоробок. Мається на увазі якісна поверхня, без жодних видимих ямок і борозенок. Sheetrock можна використовувати не тільки в фінішному шпаклюванні, але і в оформленні декоративної фактурної поверхні.
Шпатлевочного матеріал випускається під брендом Шитрок APJC. Сама абревіатура APJC читається як All Purpose Joint Compound, що означає «універсальна готова суміш». Готова - значить, суміш надійшла в продаж вже в замішаному вигляді, а не порошок.
До складу входить:
  • Вапняк або доломіт
  • Етилено-вініло-ацетатний полімер або вініловий ацетатний полімер
  • Може містити тальк або пірофіліт
Бренд Sheetrock проводитися в США та Греції. На сьогоднішній день на ринку Києва представлений Sheetyrock All porpose виробництва Греції.
Витрата матеріалу: 1кг /м.кв при товщині шару 1 мм.
Максимальна товщина шару 4 мм.
Суміш розфасована в відра по 25 і 27 кг. Це є незаперечною перевагою Шитрок. Тому що відра з-під суміші на 25 кілограм (17 літрів), можна також використовувати, наприклад, для замісу різних штукатурок, клею для шпалер або плитки і т. Д. Такі відра дуже місткі, їх з легкістю можна очистити від залишків робочого матеріалу . Вони дуже міцні і оснащені металевою ручкою.
Станом на 09.01.15 ціна одного великого відра Sheetrock на 25 кг становить - 465 грн (25 $). Цього вистачить для шпаклівки під фарбування стелі в кімнаті 17-20 кв.м. в три шари по склохолстів.
Торцева частина кришки відра від Шитрок складається з декількох частин, які з'єднані між собою кільцем із пластику. Відкрити кришку відра дуже просто, необхідно всього лише надрізати і потягнути за кільце. Щойновідкрите відро виглядає так:

Зверху суміш захищає прозора плівка, яка служить для збереження вологи (іноді на плівці може утворюватися конденсат). Перед використанням плівку необхідно зняти і при необхідності трохи перемішати шпаклювальну суміш.
Також перед початком роботи зі шпаклівкою, можна розбавити її з невеликою кількістю води (порційно по 50 мл, кожен раз помішуючи). Зайве додавання води, може знизити зчеплення шпаклювального матеріалу з робочою поверхнею і негативно вплинути на результат з візуальної сторони.
Після закінчення роботи, відро необхідно закрити кришкою і таким чином матеріал зберегтися до наступного використання. Термін придатності становить 12 міс.  
При неправильному зберіганні шпаклівки, замість однорідної маси, може вийти розшарована кашка. Зверху утворюється жижа жовтуватого кольору, а знизу - зім'ята біла маса. На перший погляд можна подумати, що продукт зіпсований, але це не так. Слід гарненько перемішати суміш за допомогою міксера, і вийти колишній Шитрок. У роботі ви не помітите жодної різниці. До речі, подібне буває і з фарбами, виправити це можна таким же чином.
Якщо взимку Шитрок замерз - це не проблема. Тому що цей матеріал може витримати 10 циклів заморожування і розморожування. Головне, що б суміш відтанула самостійно і при кімнатній температурі. 
Основні властивості Sheetrock APJC
Як бачимо, шпаклівка Шитрок є колоподібна маса білого/злегка бежево кольору. Sheetrock APJC можна застосовувати при шпаклюванні стін, стель, структурування поверхні, закладення тріщин, приклеювання листів гіпсокартону один до одного і обробці кутів, а також для швів ГКЛ.
Взагалі, використовувати Шитрок для обробки швів ГКЛ не рекомендується. Оскільки це невигідно за витратами, та й до того ж для таких цілей є спеціальні шпаклівки. Наприклад, Knauf Uniflott.
Так, завдяки своїй маслянистій консистенціі шпаклівка краще наноситися і тримається на шпателі. У висохлому вигляді вона набуває досить еластичні якості, що сприяє захисту від тріщить. На предмет цього був навіть проведений експеримент: стеля з гіпсокартону оклеєна склохолстом і ошпакльована Sheetrock'ом. У стелі були пророблені отвори під світильники. Було взято один з вирізаних шматочків стелі, потім ми отлепілі від нього шар скловолокна і шпаклівки Шитрок. Навіть коли полотно було, зігнуте під прямим кутом, тріщин на шпаклівці не утворилося.
Після обробки Шитрок поверхня стає щільною і гладкою, на відміну від Ветоніту. Повністю матеріал просихає за 3-4 години. При ретельній шліфовці можна досягти практично ідеального результату. Шліфувати досить просто, робиться це за допомогою абразивної сітки з зерном не крупніше 180 одиниць
При загальному шпаклюванні рекомендується використовувати APJC, як мінімум, в 2 шари на поверхню, що не обклеєна склохолстом. А на обклеєну - як мінімум в 3 шари. Але не потрібно наносити його зверху на менш щільну шпаклівку, наприклад таку ж, як Ветонит. Кожен шар дуже тонкий і при шліфуванні є велика ймовірність перестаратися і отримати утворилися просвіти. Також під час роботи зі шпаклівкою, температура в приміщенні повинна бути не нижче +13 градусів. 
А теперь можно підвести підсумки.
Переваги
1. Простота у використанні. Відкрив відро - почав роботу. Економія часу, так як зникає необхідність в замісі. Матеріал добре тримається на шпателі, з легкістю розрівнюється, перепади шарів мінімальні.
2. Порівняно проста у використанні. Це звичайно не Ветоніт, але тут зовсім інша якість.
3. За якістю вийшла поверхня близька до ідеалу. При якісно виконаній роботі, навіть під двома шарами фарби, не видно ніяких похибок.
4. Дуже тривалий термін зберігання. Навіть якщо ви працювали весь день, шпаклювальна маса мало того що не загусне, а ще буде придатна до використання навіть через пів року. Просто закрийте кришку після використання, і матеріал буде чекати наступної експлуатації хоч півроку. При цьому властивості збережуться.
5. Про міцних і зручних відрах вже було сказано вище. Єдиний недолік в тому що - 17-літрове відро (маса 28 кг) важкувато по вазі, тим більше для жінок.
Аналоги
Поряд з Шитрок стоять як мінімум два аналога, яких повинно бути набагато більше. Але так сталося, що чомусь побачити їх на прилавках будівельних магазинів можна все рідше. Перший опонент - шпаклівка СНЄЖКА Acryl-Putz – 27 кг -265 грн (14 $), являє собою високоякісну готову фінішну шпаклівку на стирол-акрилової основі, призначену для внутрішніх робіт.
Другий - продукт Multi-Finish від всім відомого гіганта Knauf. Дані продукти є вже готовими до використання склади, схожі одному на одного за своїми властивостями.
Заключення
Якість шпаклівки Шитрок і справді не має суттєвих недоліків, вона навіть стійка до низької температури. Вона зручна в зберіганні і в роботі, завдяки їй можна підготувати ідеальну поверхню під фарбування. Розфасований матеріал в якісні і зручні відра. Якість продукту Шитрок дійсно виправдовує свою вартість.

Товари до даної статті

Снєжка Акрил-Путц фініш, готова фінішная шпаклівка (1-3 мм), 27 кг

Снєжка Акрил-Путц фініш, готова фінішная шпаклівка (1-3 мм), 27 кг

Sniezka Acryl - Putz - це високоякісна готова фінішна шпаклівка на  акриловій основі, призначена для внутрішніх робіт. Сфера застосування

859.90грн за шт.

834.90грн/шт. оптова ціна

Knauf SuperFinish SHEETROCK, готова універсальна шпаклівка (1-3мм), 28 кг

Knauf SuperFinish SHEETROCK, готова універсальна шпаклівка (1-3мм), 28 кг

Knauf SuperFinish SHEETROCK - це готова до використання універсальна шпаклювальна маса, яка містить у складі вінілові волокна і призначена для внутріш

1155.00грн за шт.

1128.00грн/шт. оптова ціна

Фінішна акрилова шпаклівка Ансерглоб, готова (1-4 мм)
за шт.

671.30грн за шт.

530.30грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Готова шпаклівка Sheetrock - в чому секрет її популярності?"

Написать отзыв