єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Ідеї ​​для дому. Вироби з пінопласту

 Відгуків: 0
План
Кращий подарунок - подарунок, зроблений своїми руками
Як відомо на будь-яке свято найкращим подарунком завжди був і залишається - подарунок, зроблений своїми руками. Не дивлячись на те, що новорічні та різдвяні свята вже позаду, попереду нас чекають не менш значні дати як 14 і 23 лютого, що вже говорити про Міжнародний жіночий день.
Так підробка з пінопласту, зроблена своїми руками стане найкращим подарунком рідним і близьким не тільки до дня Св. Валентина і до дня всіх жінок, але і на будь-яке свято.
изделия из пенопласта
Існує маса креативних ідей і способів зробити саморобку з пінопласту, все залежить від фантазії та уяви. Пінопласт - це універсальний матеріал, який актуальний не тільки в ремонтно-будівельній сфері, для упаковки товарів, для реклами, оздоблення приміщень, але і користується не меншою популярністю і в творчій сфері. Так, наприклад, з пінопласту можна вирізати і конструювати великі складні інсталяції і фігури, які можна уявити на виставках або застосувати в якості студійних декорацій. Пінопласт став улюбленим матеріалом флористів та дизайнерів різних напрямків. Однак, крім усього цього, пінопласт ідеальний матеріал для виготовлення дрібних деталей, іграшок, підробок і декоративних елементів, які можна застосувати в будь-якої творчої роботи: декор з пінопласту різної складності, декупаж і рукоділля, оформлення вітрин магазинів і цілих ТЦ, банкетних залів та багато інше.
Перш ніж нарізати пінопласт до необхідних розмірів, спочатку потрібно визначитися, яким буде майбутній виріб.
Що можна зробити з пінопласту?
Вслід святам - ідея новорічної іграшки на ялинку, зроблену своїми руками. Як вирізати куля з пінопласту ви дізнаєтеся далі, а от прикрасити його можна за допомогою підручних декоративних матеріалів, які можна придбати в будь-якому з магазинів фурнітури.
изделия из пенопласта (сердце на день влюбленных)
З пінопласту можна вирізати форму серця і красиво прикрасити стрічками і квітами з тканини. Такий оригінальний вінок, з троянд зроблений своїми руками приємно порадує кохану людину на день всіх Закоханих.
Креативний подарунок для справжніх мужщин до Дня захисника Вітчизни!
к 23 февраля, изделия из пенопласта
До речі, таким же чином, як і День всіх закоханих можна вирізати форму вісімки на 8 березня. Прикрасити її можна стрічками, намистинами, стразами, а також оформити за допомогою іншої фурнітури і декоративних елементів.
из пенопласта изделия к 8 марта
Для того, що б втілити свої ідеї в життя, необхідно вирізати необхідну форму. А для цього потрібно знати, як це зробити в домашніх умовах.
Як нарізати пінопласт за допомогою підручних матеріалів
Крім промислового різання пінопласту на виробництві існують і інші способи різання з підручних матеріалів в домашніх умовах. Так, наприклад плити пінопласту можна розрізати за допомогою ніхромового нитки, болгарки і самого тонкого диска, за допомогою гострого ножа, а також за допомогою спеціального термоножа для робіт з пінопластом, температура якого становить 600о. Правда, використовуючи такі методи для нарізки пінопласту, або не вдасться досягти тієї точності нарізки як на виробництві, або ж такий спосіб може виявитися зовсім нерентабельним рішенням, так як, наприклад термонож коштує досить дорого. Правда, альтернативою нарізки пінопласту своїми руками можна вважати нихромовую нитку, за допомогою якої можна здійснювати навіть фігурне різання пінопласту. В результаті фігурного різання пінопласту виходять ось такі вироби:
Нескладний апарат для різання пінопласту можна зібрати з підручних матеріалів. Для цього нам знадобляться:
  • оргалит, в якому за допомогою дрилі і тонкого свердла потрібно буде виконати отвори для перфорації
  • алюмінієвий прут довжиною 0,5 м
  • клей швидкої фіксації
  • відрізки проводів з «крокодилами»
  • невеликі дерев'яні брусочки, діаметром 5-7 см.
  • лист картону
  • скотч
  • блок живлення
  • нихромова нитка
  • гвинт і 4 гайки
Покрокова інструкція виготовлення апарату для різання пінопласту своїми руками
Крок 1. З шматка оргаліту виготовляємо основу для апарату (ребро 40 - 45 см). Цю основу необхідно закріпити за допомогою саморізів або цвяхів до 2-м дерев'яних брусків, які будуть використовуватися в якості ніжок. Таким чином, ми отримаємо досить міцну підставку з перфорованою поверхнею.
Крок 2. В одному з брусків необхідно просвердлити такий отвір, через яке міцно пройде заздалегідь підготовлений алюмінієвий прут.
Крок 3. Тепер необхідно відміряти на алюмінієвому пруті 30 см і в цій точці робимо згин під кутом 90 °.
Крок 4. Проводимо прут через просвердлений в бруску отвір.
Крок 5. Знаходимо на оргаліт отвір, який найближче знаходиться до вільного кінця прута, і відзначаємо її маркером.
Крок 6. Ножицями для металу, обрізаємо алюмінієвий прут так, щоб його кінець знаходився точно над поміченим отвором.
Крок 7. Для того, що б уникнути обертання прута, через нього і опору потрібно просвердлити отвір і вбити туди цвях.
Крок 8. Тепер необхідно встановити нихромову нитку. Спершу накрутимо на гвинт 2 гайки. Потім обернём навколо нього дріт, закріпимо її і зверху накрутимо ще 2 гайки, які потрібно як слід затягнути.
Крок 9. Далі помістимо гвинт з гайками на основу, після чого зафіксуємо їх за допомогою клею. Це потрібно для того, щоб гайки не оберталися.
Крок 10. Тепер повернемося до отвору, яке ми позначили маркером, навпаки кінчика алюмінієвого прута, проведемо через нього дріт і, зробивши петлю, покладемо, її на пруток і затягнемо.
Крок 11. На цьому етапі необхідно підключити живлення. Зробити це можна за допомогою "крокодилів", з'єднуємо "+" з алюмінієвим прутом, а "-" - з болтом.
Крок 12. Блок живлення потрібно відрегулювати так, щоб нихромовая нитка нагрівалася не більш 100 °. Під час експлуатації апарата не забувайте про безпеку рук.
Крім фігурного різання існує також об'ємна обробка пінопласту, в результаті чого виходить ось такі шарики з пінопласту:
разные фигуры из пенопласта
На перший погляд, здається, що виготовити таку кульку без спеціального обладнання досить складно. Сьогодні, в мережі інтернет є багато безкоштовних майстер-класів, де розповідають і показують як всього за 30 хвилин, за допомогою спеціального пристосування, можна вирізати кулі з пінопласту правильної форми і різного діаметру. Такі кулі можна використовувати як заготовку, наприклад для ялинкових іграшок, декоративних прикрас, різних виробів багато чого іншого, все залежить від Вашої фантазії.
Для того що б вирізати куля з пінопласту нам знадобиться:
  • канцелярський ніж
  • наждачний папір (нульовка)
  • поліпропіленова труба
  • бормашинка з відрізним диском або звичайна ножівка по металу
  • пінопласт будь-якого розміру і щільності.
Якщо пінопластовий лист не підходить діаметру труби, то можна склеїти кілька аркушів разом за допомогою термоклея.
Насамперед вирізаємо верхню частину труби, (можна обвести маркером) і за допомогою бормашинки або ножівки знімаємо верхню частину приблизно на 2 - 2,5 довжини діаметра.
У півколо дуже щільно приклейте наждачний папір. Якщо все-таки лист пінопласту занадто малий, то прикладіть до нього трубу отвором вниз і обведіть маркером по діаметру, так само потрібно вчинити і з другим листом. Потім ці два кола потрібно вирізати за допомогою канцелярського ножа і склеїти між собою. У разі якщо розмір пінопласту відповідає діаметру труби, ставимо пристосування на пінопласт отвором вниз. Під тиском прокручуємо трубу до кінця, поки з пінопласту не вийти ціліндрообразная форма. Наступний крок і в першому і в другому випадку - починаємо обробляти майбутній куля на наждачним папері. Водячи його вперед і назад постійно прокручуючи, до освіти правильного кулі, зайві нерівності коригуємо.
Пінопласт дуже добре працює з різними фарбами, тому для творчих ідей з пінопластом не виникає ніяких обмежень. Ось ще кілька прикладів креативних робіт з використанням пінопласту.

Товари до даної статті

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 використовується для утеплення будинків в приватному і промисловому будівництві, також він застосовується під час роботи з дахами, ст

Більше варіантів
за лист

23.00грн за лист

23.00грн/лист оптова ціна

Відгук про  "Ідеї ​​для дому. Вироби з пінопласту"

Написать отзыв