єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як класти гіпсокартон в 2 шари?

 Відгуків: 1

Сучасний капітальний ремонт квартири рідко коли проводиться без перепланування. На даний момент найбільш швидкий і економічний спосіб створення міжкімнатних перегородки, це використання гіпсокартону. Однак один лист ГКЛ може мати недостатню міцність, особливо якщо мова йде про приміщення з високою відвідуваністю: передпокої, коридори, ігрові кімнати тощо

Крім того, за планом ремонту квартири, створювана перегородка може бути призначена для кріплення різних предметів: полиць, телевізора, важких елементів декору, аж до підвісних кухонних шафок. У цьому випадку використання великої кількості профілів для гіпсокартону в якості несучих елементів не завжди буває достатньо. Оптимальним виходом з ситуації, що склалася є укладання гіпсокартону в два шари.

Установка другого шару стінового гіпсокартону Plato

Рекомендації по розміщенню

Відповідно до плану ремонту квартири розмічається місце створення перегородки і встановлюється каркас з профілів. До нього кріпиться перший шар ГКЛ на саморізи. Закріпивши листи з одного боку простінка, необхідно простежити, щоб з протилежного боку профільного каркаса вертикальні лінії стикування двох аркушів не збігалися. Вони повинні знаходитися на відстані не менше 60 см один від одного. Горизонтальні стики також не повинні збігатися, мінімальна відстань між ними 40 см. При установці другого шару гіпсокартону також необхідно дотримуватися всі перераховані правила і допуски.

ВАЖЛИВО! Для першого шару рекомендується використовувати стіновий гіпсокартон Knauf або Plato 12.5 мм або інших брендових виробників випускаючих якісну продукцію.

Послідовність дій

  1. Після того як каркас з профілів буде встановлений і закріплений він заповнюється мінераловатними плитами для звукоізоляції. При необхідності по верху за допомогою скотча кріпиться гідроізоляційна плівка. Гідроізоляційний шар необхідний, в разі якщо одна чи обидві сторони простінка виходять в приміщення з підвищеною і вологістю: кухня, ванна, санвузол і т.п. Крім цього для таких простінків використовується вологостійкий стіновий гіпсокартон Plato 12.5 мм або Knauf.
  2. Обидві сторони простінка обшиваються в строгій черговості. Стикування двох гіпсокартонних листів виконується виключно на вертикальному профілі. У місцях стикування ГКЛ, де відсутня вертикальний профіль його необхідно до встановити або використовувати перемички з гіпсокартону шириною не менше 30 см. Слід зазначити, що застосування перемичок можливо тільки при обшивці першого простінка, так як перекладачеві повинен щільно притискати напарник вчасно кріплення до неї саморізами обох листів.
  3. При закріпленні першого шару в елементи каркаса крок саморізів повинен бути не більше 60см;
  4. Інженерні комунікації: трубопроводи різного призначення, електрична та інша проводка відзначаються на гіпсокартонних листах безпосередньо під час монтажу. Після того як одна сторона повністю зашита все схематичне зображення комунікацій перенесені на стіну рекомендується сфотографувати;
  5. Після того як було встановлено перший шар гіпсокартону необхідно здійснити закладення стикування за допомогою шпаклівки, а також для запобігання зміщення листів. При закладенні швів можна обійтися без армуючої стрічки. Обшивка другим шаром може здійснюватися тільки після висихання шпаклівки.

Монтаж в 2 шари вологостійкого гіпсокартону Knauf.

ВАЖЛИВО !!! Відстань між вертикальними профілями каркаса повинна дорівнювати половині аркуша. У цьому випадку з'єднання двох листів гіпсокартону першого шару буде потрапляти в парні стійки, а другого шару в непарні.

Кріплення внутрішніх листів рекомендується здійснювати саморізами довжиною 25 мм, зовнішні листи кріпляться саморізами довжиною 35 мм, при цьому крок зменшується до 25 см. Кріпити саморізи необхідно послідовно починаючи від центру листа до його країв або від одного краю до іншого, щоб уникнути внутрішньої напруги в листі . Другий шар гіпсокартон не повинен розташовуватися впритул до підлоги або стелі відстань до цих перекриттів повинно бути не менше 5-10 мм.

Для полегшення роботи і не допустити помилок з розташуванням листів І розеток необхідно скласти план каркаса із зазначенням відстані від першої стійки до стіни. Також на плані необхідно вказати координати всіх горизонтальних перемичок і вертикальних профілів. На другому аркуші плану необхідно вказати розташування всієї електропроводки і інших інженерних комунікацій. При облаштуванні розеток і вимикачів не потрібно буде щупом шукати проводу, пошкоджуючи теплоізоляційний матеріал і гіпсокартон. Після установки другого шару необхідно зашпаклювати стики з використанням армуючої стрічки.

Відгук про  "Як класти гіпсокартон в 2 шари?"

Написать отзыв