єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як клеїти утеплювач?

 Відгуків: 0

Утеплювачі це окрема група будівельних матеріалів, за допомогою яких можна утеплити фасад, горище, підлогу, цокольний поверх. Самі основні лідери серед утеплювачів це:

У цій статті ми поговоримо про те, як правильно клеїти утеплювачі до основи, наприклад до фасаду.

Фасад утеплений пінопластом

Як клеїти Мінвату

Якщо ви вирішили вибрати минвату, то для фасаду підійде Rockwool Фасрок, Мінвата Техноніколь Технофас оптіма або базальтова вата Техноніколь Технофас Ефект в плитах.

За технологією утеплення поверхню стіни потрібно очистити від пилу, сміття, виступаючих елементів, таких як кронштейни або арматура. Якщо на стіні в деяких місцях є пошкодження, наприклад, відвалилася штукатурка, їх потрібно відремонтувати.

Потім обробити стіну грунтовкою глибокого проникнення, наприклад, Артісан N7, Церезіт СТ-17 або Момент грунт. Далі зміцнюється цокольний карниз, профілю кріплять до стіни за допомогою дюбелів з кроком 60 см від землі. Укріплений карниз стане опорою для нижнього ряду плит утеплювача.

Наступний крок за технологією на кутах будинку виставити маяки такої ж товщини що і вата з огляду на шар клею. В якості клею потрібно вибирати спеціальний клей для мінеральної вати. Він продається у вигляді сухої суміші в мішках по 25 кг, наприклад, Полімін П-19 для мінвати і пінополістирола, Полімін П-20 або Артісан С-15. На упаковці виробник пише як приготувати суміш. Готовий клей наноситься або суцільним шаром на плиту, можна наносити точково по кутах і в середині, а можна однією смугою в центрі і з боків.

Плиту з клеєм потрібно прикласти до стіни і притиснути, для більшої фіксації закріпити дюбелями. Якщо залишилися якісь щілини, їх можна закрити невеликими відрізками вати.

Утеплення фасаду мінватою

Після того як всі плити укладені нанести на них ще один суцільний шар клейкої суміші і зверху на неї укласти армуючої сітки з нахлестом в 5 см. Сітку покрити ще одним шаром клею і вирівняти шпателем.

Залишити до повного висихання і через добу додатково обробити ґрунтовкою, ще через 4-6 годин вже можна приступати до штукатурних робіт. Штукатурка підійде будь-яка, стандартна або фактурна під фарбування, на вибір.
При утепленні фасаду мінватою обов'язково потрібно забезпечити вентилювання повітря. Як це робити залежить від того з якого матеріалу побудований будинок, бетон, цегла або дерево. Але в будь-якому випадку повітря повинне виходити вільно, тоді матеріал не буде набирати вологу і збереже свої властивості, а робота буде вважатися виконаною якісно.

Як клеїти пінопласт

Що стосується способу приклеювання пінопласту то для зовнішніх фасадних робіт призначений пінопласт 25-й щільності, інші щільності використовуються для інших робіт. З пінопласту для фасаду фахівці рекомендують Пінопласт ПСБ-25 в залежності від поверхні допускається і ПСБ-35. Технологія утеплення така ж. Спочатку підготувати стіну: очистити і при необхідності вирівняти. Далі поверхня грунтується, і фахівці рекомендують навколо вікна і під вікном наклеїти сітку. Потрібно що б хоча б 10 см сітки знаходилося під утеплювачем, решті відрізок можна загорнути на утеплювач.

Клей для пінопласту потрібно вибирати відповідний, підійде той же Полімін П-20, він використовується як для мінеральної вати так і для пінопласту, також підійде або Церезіт СТ-83. Далі клей наноситься на листи пінопласту, який приклеюють до поверхні, для надійності можна закріпити парасольками, потім потрібно буде нанести ще один шар розчину і укласти в нього армуючої сітки.

Утеплення фасаду пінопластом

Як клеїти пінополістирол

Найпоширенішими серед пінополістиролу є марки Техноплекс Пінополістирол, 35-а щільність і Піноборд Пінополістирол пл. 35-а. Для монтажу пінополістиролу технологія універсальна. Поверхня стіни підготувати, якщо перепади стіни невеликі в межах 3-4 см то їх можна вирівняти за допомогою клею. В даному випадку це вже клей для пінополістиролу, наприклад, Полімін П-19. Замість клею ще можна використовувати спеціальну поліуретанові піну Церезіт СТ-84, вона підійде і для пінополістиролу і пінопласту.

Після приклеювання кожна плита повинна щільно примикати до поверхні і зберігати свій вертикальний рівень. Приклеювати потрібно завжди знизу вгору «палубним» методом, коли шви меду плитами кожного нового ряду зміщені від попереднього ряду. Такий метод допомагає уникнути містків холоду. Після того як всі плити приклеєні їх фіксують дюбелями-парасольками. Зверху покривають шаром клею і прикладають армуючої сітки. Після висихання клею утеплену стіну шпаклюють, штукатурять або фарбують.

Утеплення фасаду пінополістиролом

Як бачите технологія дуже проста і універсальна, підходить для кожного виду утеплювача. Який утеплювач вибрати, вирішувати вам. Все залежить від фінансових можливостей і переваг. Головне дотримуватися технології.

Товари до даної статті

Момент смесь для армування и приклеювання, 25 кг

Момент смесь для армування и приклеювання, 25 кг

Суміш Момент використовується для приклеювання і армування пінополістирольных плит. З її допомогою можна фіксувати органічні і мінеральні пл

214.90грн за шт.

211.70грн/шт. оптова ціна

Полимин П-19, клей для пінополістиролу та мінеральної вати, 25 кг

Полимин П-19, клей для пінополістиролу та мінеральної вати, 25 кг

Полімін П-19 – це клей, який використовується для утеплення будівель за допомогою пінопласту, пінополістиролу і мінвати. Клей призначе

228.60грн за шт.

169.00грн/шт. оптова ціна

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 використовується для утеплення будинків в приватному і промисловому будівництві, також він застосовується під час роботи з дахами, ст

Більше варіантів
за лист

23.00грн за лист

23.00грн/лист оптова ціна

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80)

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80)

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80) теплоізоляційний матеріал, який використовується в різних сферах індивідуального і житлового будівництва. З його допомогою м

Більше варіантів
за лист

51.30грн за лист

49.80грн/лист оптова ціна

Isover EKO, Мінеральна вата, 50 мм

Isover EKO, Мінеральна вата, 50 мм

Мінеральна вата IZOVER TWIN - це еластичний мат, зроблений зі скловолокна. Використовується для організації систем звукоізоляції та утеплення тільки т

за рулон

856.00грн за рулон

834.00грн/рулон оптова ціна

URSA M11 Мінеральна вата, 50 мм

URSA M11 Мінеральна вата, 50 мм

Мінеральна вата URSA M11 - це утеплювач, який використовується тільки в тих місцях, які не несуть навантаження - утеплення скатних дахів, підлог на ла

за рулон
Ціну уточнюйте
Ceresit CT-85 для приклеювання і армування пінопласту, 25 кг

Ceresit CT-85 для приклеювання і армування пінопласту, 25 кг

Клейова суміш CeresitСТ 85 застосовується для створення захисного армуючого шару для пінополістирольного утеплювача. Може використовуватися для прикле

440.00грн за шт.

327.30грн/шт. оптова ціна

Момент суміш для приклеювання пінопласту, 25 кг

Момент суміш для приклеювання пінопласту, 25 кг

Суміш Момент для приклеювання пінополістиролу виготовлена на цементній основі з різними модифікаторами. Призначений клей для на

166.10грн за шт.

162.90грн/шт. оптова ціна

Техноніколь (Світондейл) Технофас Ефект базальтова вата

Техноніколь (Світондейл) Технофас Ефект базальтова вата

Утеплювач в плитах з базальтової вати призначений для використання при проведенні тепло- і звукоізоляції фасадів з подальшим нанесенням шару декоратив

за м2

405.90грн за м2

397.60грн/м2 оптова ціна

Техноніколь Carbon Eco пінополістирол

Техноніколь Carbon Eco пінополістирол

Вологостійкий утеплювач з пінополістиролу з низькою теплопровідністю для робіт по теплоізоляції фундаментів і цоколів, дахів, фасадних стін і підлоги.

Більше варіантів
за лист

72.80грн за лист

71.00грн/лист оптова ціна

Ceresit CT-84, клей-піна поліуретанова для пінопласту і пінополістиролу

Ceresit CT-84, клей-піна поліуретанова для пінопласту і пінополістиролу

  Ceresit CT-84  забезпечує високу надійність і міцність з'єднання матеріалу основи і пінопластових або пінополістирольних плит.

418.00грн за шт

341.30грн/шт оптова ціна

Відгук про  "Як клеїти утеплювач?"

Написать отзыв