єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як зробити перегородку з гіпсокартону: детальна інструкція

 Відгуків: 0

Гіпсокартонні перегородки це відмінне рішення в питаннях планування або перепланування приміщень. Перегородки гіпсокартону легкі по вазі, швидко монтуються і мають хорошу звукоізоляцію. З гіпсокартону можна зібрати перегородку практично будь-якої форми. Одним словом переваг від такого виду конструкцій дуже багато.

 

Декоративна перегородка з гіпсокартону

Основна функція перегородок цей поділ простору приміщень. Також перегородки можуть використовуватися в якості внутрішнього огородження і як місце для комунікацій. Стандартна перегородка являє собою каркас з профілю, обшитий гіпсокартоном. Для того що б перегородка не пропускала шум, її внутрішню частину заповнюють мінеральною ватою. Зазвичай для монтажу перегородок застосовується стандартний лист ЦК шириною 12,5 мм. Залежно від практичного застосування також використовується водостійкий і вогнетривкий гіпсокартон. Після монтажу поверхню можна обробити будь-яким способом: пофарбувати, облицювати плиткою або поклеїти шпалери.

Як визначити товщину майбутньої перегородки

Відразу потрібно зазначити, що товщина перегородки повністю залежить від ширини профілю і кількості шарів гіпсокартону. Перед розрахунком параметрів перегородки, потрібно визначити її функціональне призначення. Наприклад, для перегородки, яка не має несе призначення, використовується більш вузький профіль.

За класифікацією компанії Кнауф перегородки можна поділити на кілька категорій:

  1. Перегородки шириною 7,5 - 15 см - для них використовується профіль 50 мм;
  2. Перегородки 15 - 17,5 см - для такої ширини підходить профіль 100 мм;
  3. Перегородки 17,5 - 25 см - відповідно профіль 75 і 100 мм.

Що б правильно вибрати розмір профілю і порахувати необхідну кількість листів гіпсокартону, потрібно вибрати товщину майбутньої перегородки. Потім зробити вимір квадратури стіни, за умови що один стандартний лист гіпсокартону, з урахуванням двосторонньої обшивки, дорівнює 3 м2.

Як зібрати і змонтувати перегородку

Будь-який каркас складається з профілів: металевих або дерев'яних. Профіль кріпляться до підлоги, стелі та бокових стін майбутньої перегородки, а також між собою в місцях перетину. В результаті виходить каркас, який обшивається листами гіпсокартону.

Каркас для перегородки

Для звукоізоляції краще всього підходить мінеральна вата Ізовер, вона довго тримає форму, не пропускає шум, а також є хорошим теплоізолятором.

Мінеральна вата в плитах

Закріпити всю цю конструкцію можна за допомогою дюбелів і саморізів. Всі стикові шви потім треба буде заґрунтувати і зашпаклювати.

  • Попередньо, по обидва боки від центральної стіни ставляться мітки, за якими проводиться розмітка. Це найточніший метод. Для розмітки можна використовувати лазерний рівень, якщо немає рівня підійде звичайний крейда.
  • Далі потрібно взяти напрямні профілю, відрізати необхідну довжину і прикріпити до підлоги, стелі та стіни. Для кріплення профілю знадобитися шуруповерт, дюбеля і саморізи.
  • Наступний крок - зібрати і закріпити перегородку. Для цього стієчний профіль вставляють в направляючий.

Ми знаємо, якщо стандартна ширина листа ГК дорівнює 120х250 мм, то кріпити його можна тільки вертикально. Значить, стієчний профіль потрібно встановлювати з кроком 60 см. Що б конструкція вийшла більш міцною, можна спробувати встановити профіль з кроком 40 см. Отже, чим більше профілів встановлено в конструкції, тим міцніше вона буде. Далі залишається тільки встановити горизонтальні перемички і "скелет" перегородки вважається готовий.
Між собою профілю кріпляться саморізами, а ріжуться ножицями по металу. В кінці обов'язково перевіряється площину каркаса. При необхідності потрібно додати точки кріплення до стелі, підлоги та стін.

Металевий каркас для перегородки-стелажа

На наступному етапі починається монтаж ГКЛ. Для цього листи гіпсокартону прикручуються саморізами на відстані 5-7 см. Від кутів. Саморізи заглиблюються всередину приблизно на 1 мм з відступом 10-15 см одна від одної. На поверхні від саморізів повинні з'явиться виїмки, які згодом зашпаклюются і затруться.

Таким чином, слід обшити спочатку одну сторону перегородки, потім укласти утеплювач, якщо є змонтувати всі системи комунікацій всередині і вже після цього обшити другу сторону.

Монтаж і обробка перегородки-стелажу

Перед декоративною обробкою потрібно буде закласти шви розчином. Для того що б розчин краще увійшов в стики, а обробка вийшла більш якісною і рівною, місця стиків між листами можна розшити за допомогою канцелярського ножа.

Як бачите збирати перегородки з гіпсокартону досить легко. В кінці тільки залишається обробити шви і прикріпити захисні куточки, після чого можна сміливо переходити до фінішної обробки новоспеченої перегородки. Таку поверхню залишається обробити ґрунтовкою і пофарбувати в будь-який колір або поклеїти шпалери. В результаті виходять дуже цікаві дизайнерські рішення і практичне поділ простору з точки зору перепланування. Як бачите, робити ремонт своїми руками просто, якщо знати про всі нюанси майбутніх ремонтних робіт і слідувати інструкції.

Товари до даної статті

Акція
Knauf Стіновий гіпсокартон, 12,5 мм

Knauf Стіновий гіпсокартон, 12,5 мм

Стіновий гіпсокартон застосовується для обшивок стін всередині приміщення, так само застосовують для монтажу внутрішніх перегородок. Товщина листа

за лист

299.70грн за лист

312.30грн/лист оптова ціна

Knauf Арочний гіпсокартон, 6,5 мм

Knauf Арочний гіпсокартон, 6,5 мм

Гіпсокартон арочний виробництва KNAUF(Німеччина) - складається з двох паперових листів заповнених між собою гіпсовою суміщю. Призначений для обро

за лист
Ціну уточнюйте
Plato Гіпсокартон стіновий вологостійкий, 12,5 мм

Plato Гіпсокартон стіновий вологостійкий, 12,5 мм

До складу гіпсового наповнювача вологостійкого гіпсокартону Plato входить гідрофобні речовини (воскове молочко). Місця розміщення вологостійког

за лист
Ціну уточнюйте

Відгук про  "Як зробити перегородку з гіпсокартону: детальна інструкція"

Написать отзыв