єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як зробити підлоги з OSB: детальна інструкція

 Відгуків: 0

Що таке OSB плита

OSB є плиту розміром 2440 х 1220 мм. Складається така плита з декількох шарів деревної стружки з поздовжнім і поперечним напрямком. Ці плити легкі в обробці, мають вологостійкі властивості, добре тримають кріпильні елементи, не розшаровуються і не піддаються псування комахами. Випускають плити двох видів зі звичайною кромкою і шпунтованной, її ще називають шип-паз. Витрата матеріалу залежить від кількості м2. Розрізати ОСБ до потрібного розміру можна за допомогою циркулярки. ОСБ використовуються в будівництві в основному для обшивки стін, обрешітки покрівлі, в якості бетонної опалубки для бетонних робіт, двотаврових балок в дерев'яному житловому будівництві, для виробництва СІП панелей, а також для влаштування підлог. Саме про підлогах в цій статті і піде мова.

ОСБ плита зі звичайною кромкою

Переваги OSB для укладання підлоги:

  1. Легкість. Для роботи з ОСБ не потрібно особливих навичок і спеціальних інструментів, все досить легко і просто. Змонтувати ОСБ на підлогу можна самостійно не вдаючись до послуг майстра.
  2. Зручність. Осб плити - це дуже зручний матеріал. Однієї такої плити вистачає на те, що б забезпечити рівне покриття на великій площі, а лаги розташувати на такій відстані, що б можна було закласти між ними утеплювач.
  3. Ціна. Вартість одного квадратного метра OSB-3 набагато дешевше своїх аналогів. А якщо купувати на оптових складах, то матеріал обійдеться вам дуже вигідно.
  4. Практичність. Плити надійно триматися в установленому положенні разом з усіма кріпленнями, при тривалій експлуатації не деформуються і добре переносять навантаження.
  5. Якість. ОСБ плита дуже схожа на дерево, що дає цілком естетичний зовнішній вигляд. Низький вага плити дозволяє проводити роботи швидко, без сторонньої допомоги. Всі плити ОСБ випускають стабільної якості з високим показником деформації на злам.

ОСБ плита з шпунтованою кромкою (шип-паз)

Як підібрати OSB плиту для підлоги

Оскільки попит на осб виріс в продажу з'явилося досить багато виробів, схожих між собою. Випускають осб двох видів зі звичайною кромкою і шпунтованной. Вибрати дійсно хороший матеріал можна за наступними критеріями:

 

  1. Виробник. Прийнято вважати що найбільш кращу якість продукції це Європа і Канада. Для виготовлення матеріалів використовуються сучасні технології, обов'язковою умовою є відповідність нормам екологічної безпеки;
  2. Марка. Для обробки підлог застосовуються плити OSB-3. Вони продаються в будь-якому будівельному магазині або ринку. Осб-3 вологостійкі, мають високу щільність, завдяки чому служать надійною основою;
  3. Товщина. Для бетонної стяжки підходять плити до 10 мм, для дерев'яних лаг - якщо відстань між лагами до 1,5 м - 15-18 мм, з кроком 60 см і більше - 22-25 мм.

Монтаж OSB для підлоги на дерев'яних лагах і укладання утеплювача

ОСБ це відмінне рішення для ремонту підлог. Коли влаштовують чорнова підлога, плити монтуються з нижньої сторони лаг. Утворилося між підлогою і лагами простір заповнюють утеплювачем і зверху закривають пергаміном.

Монтаж ОСБ на дерев'яні лаги. Пристрій чорнової підлоги і укладання утеплювача

Панелі для чистового підлоги укладають в 1 - 2 шари паралельно один одному і з'єднують спіральними цвяхами або клеєм. До лагам плити кріплять саморізами.
На дерев'яну підлогу ОСБ укладають з урахуванням спеціальних зазорів. Якщо монтаж покриття проводитися в кілька шарів, тоді зазори роблять для кожного шару.

Монтаж ОСБ плитами для бетонних стяжок

 

Плити осб формують рівну, міцну і вологостійку поверхню, на яке можна укласти практично будь-яке сучасне покриття. Традиційно підлогу з осб покривають ламінатом (з підкладкою), лінолеумом або ковроліном. Завдяки вологостійкості і опору до деформацій монтаж осб можна вести клейовим способом. Такого способу вимагають керамічні, вінілові і гумові плитки. За рахунок своєї багатошаровості плити мають високу щільність, яка добре поглинає шуми, тим самим забезпечуючи звукоізоляцію. Натуральна плита є хорошою основою для збереження тепла і захисту від вологи, що міститься в бетонному стягуванні.

За технологією плити осб укладають на дерев'яні бруси. Ці ж бруси виконують роль статевих лаг і також згладжують нерівності бетонної підлоги.

 

Монтаж ОСБ на бетонную стяжку. Устройство чистового пола

Що б надати плитам більшої жорсткості і додати стійкості до деформацій, їх укладають 2 шари з невеликими проміжками. В даному випадку товщина плит повинна бути 8 -10 мм. Для кріплення знадобитися спеціальний клей, а також спіральні або кільцеві цвяхи.

Завершальні роботи по обробці підлоги з OSB

 

Рівна поверхня осб плит ідеально підходить для пристрою чистових підлог і підстави під покриття для підлоги:

  • Чистова обробка - поверхня плити очищають від пилу і сміття і покривають лаком, це дозволить захистити її від зносу;
  • Лінолеум або ковролін - для цього варіанту найкраще підійдуть плити найменшої товщини. У місці стиків робиться рівний перехід, зазори між плитами обробляють еластичним герметиком;
  • Керамічна плитка - що б забезпечити максимально міцну основу під плитку, лаги укладають з частим кроком і закріплюють на них плити. Плитку укладають за допомогою спеціального клею для дерева та кераміки;
  • Ламінат - цей варіант не має особливих вимог. Ламінат відомий як популярне і недороге покриття для підлоги. Необхідно тільки зробити рівну поверхню в місцях стиків.

 

Варіанти фінішного покриття для плит ОСБ

Плити OSB це недорогий спосіб зробити рівним дерев'яний або бетонну підлогу. При необхідності можна облаштувати підлогу на лагах з нуля. Поверхня OSB не вимагає дорогої обробки, її не потрібно додатково вирівнювати і покривати вологостійкими складами. ОСБ є відмінним вибором для якісного статі з мінімальними зусиллями.

Товари до даної статті

OSB-3 Європа, вологостійка деревна плита, 1250х2500 мм

OSB-3 Європа, вологостійка деревна плита, 1250х2500 мм

OSB плита - це орієнтовано-древесностружечная плита. Головна особливість плити OSB втому, що стружка в шарах плити просякнута клеями і розташована так

Більше варіантів
за лист

382.00грн за лист

373.00грн/лист оптова ціна

OSB-3 Україна, вологостійка плита із дерева, 1250х2500 мм

OSB-3 Україна, вологостійка плита із дерева, 1250х2500 мм

OSB - деревностружечна плита. Головна особливість плити OSB в тому, що стружка в шарах плити орієнтована, а саме зовнішні шари направлені уздо

Більше варіантів
за лист

355.00грн за лист

355.00грн/лист оптова ціна

Відгук про  "Як зробити підлоги з OSB: детальна інструкція"

Написать отзыв