єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як наносити шпаклівку після ґрунтовки?

 Відгуків: 0

Як наносити шпаклівку після ґрунтовки?

  • Послідовність вирівнювання та облицювання поверхонь
  • Шпаклівка після грунтовки: як наносити і скільки часу чекати?
  • Чи потрібно грунтовати після фінішної шпаклівки перед фарбуванням?

Щоб декоративне покриття мало естетичний вигляд, фарба лягала рівномірно та трималася довго на шпакльованих поверхнях, важливо обрати якісний матеріал та дотримуватися технології її нанесення. Обрати якісні сухі та готові будівельні суміші для стін та підлоги від провідних брендів Knauf, Kreisel, Master, Moment, Sniezka, Ceresit та інших ви можете в нашому інтернет-магазині. А наші рекомендації допоможуть виконати роботу акуратно та правильно.

Послідовність вирівнювання та облицювання поверхонь

Для отримання ідеально рівної та довговічної основи під фарбування без дефектів і тріщин вам знадобляться такі матеріали:

  • Штукатурка – будівельна суміш для вирівнювання стін із значними дефектами, тріщинами, сколами, а також чорнової основи: бетонних плит, цегляної чи піноблокової кладки.
  • Шпаклівка: стартова допоможе усунути дрібні недоліки, а фінішна – ідеально вирівняти поверхні.
  • Ґрунтовка забезпечує надійну адгезію між основою та сумішами, а також міцне зчеплення шарів суміші між собою. Крім того, вона захищає від вбирання вологи, появи грибка та плісняви, деформації у процесі висихання.

Між нанесенням шарів будівельних розчинів на основу потрібно дотримуватися певного інтервалу часу, за який вони повністю висихають.

Шпаклівка після грунтовки: як наносити і скільки часу чекати?

Ґрунтовка стін та інших поверхонь перед нанесенням кожного наступного шару будівельних сумішей допоможе зробити рівномірне та стійке покриття.  Починати варто із грунтування основи – цегляної, піно-блокової кладки, бетонних стін.

Грунтовку можна обирати за типом поверхні (для бетону, гіпсокартону) або купити універсальну глибокого проникнення. Час висихання залежить від виду та виробника. В середньому він складає 3-6 годин, однак варто переглянути інструкцію перед тим, як наносити наступний шар покриття.

Коли погрунтована основа повністю висохла – на неї наносять штукатурку. Оскільки її шар досить товстий – висихатиме вона до 4 тижнів. Далі повторюємо шар ґрунту і коли він висихає – наноситься шпаклівка після ґрунтовки.

Чи потрібно грунтовати після фінішної шпаклівки перед фарбуванням?

Окрім покращення адгезії, захисту від надмірного поглинання вологи, розвитку плісняви та грибка, грунтовка ще й забезпечує рівномірне та однорідне поглинання фарби. Тож, для того, щоб колір стін був однорідним та красивим, без плям та «залисин» - на фінішу шпаклівку потрібно нанести шар ґрунту, починати поки він повністю висохне і тільки потім переходити до фарбування.

В ідеалі оздоблення стін повинно мати такий вигляд: основа – ґрунтовка – штукатурка – ґрунтовка – шпаклівка – ґрунтовка – фарба. Якщо у якості оздоблювального шару використовують шпалери – послідовність робіт виконується так само і перед ними теж потрібно грунтувати поверхню, особливо, якщо шпалери виготовлені з тонкого матеріалу (на паперовій основі або вініл на флізеліновій основі). Таким чином ви забезпечите надійне зчеплення з основою та зможете уникнути появи плям і просвітів після висихання.

Нанесення грунту виконують щіткою або спеціальним валиком. Останній варіант значно прискорює процес.

В нашому інтернет-магазині ви знайдете всі необхідні будівельні суміші, грунтовки від кращих виробників Siltek, Plast, Ceresit, Knauf, Kreisel та інших. Також ми допоможемо дібрати матеріали та інструменти для зручного нанесення: шпателі, валики, ванночки, щітки, тощо.

Товари до даної статті

Knauf HP Finish, шпаклівка гіпсова фінішна (1-3мм), 25 кг

Knauf HP Finish, шпаклівка гіпсова фінішна (1-3мм), 25 кг

Knauf HP Finish, 25кг Фінішна штукатурка на основі гіпсу, для робіт всередині приміщень. Штукатурка українського виробника. Призначена для вирівнюв

255.50грн за шт.

252.30грн/шт. оптова ціна

Knauf Fugenfuller, шпаклівка гіпсова фінішна для швів ГКЛ (1-5 мм), 25 кг

Knauf Fugenfuller, шпаклівка гіпсова фінішна для швів ГКЛ (1-5 мм), 25 кг

Knauf Fugenfuller, 25 кг Шпаклівка призначена для закладення швів, для внутрішніх робіт. Шпаклівка українського виробника. Суміш використовується д

373.00грн за шт.

368.80грн/шт. оптова ціна

Ceresit CT-17 Супер, грунтовка глибокопроникаюча (прозора)

Ceresit CT-17 Супер, грунтовка глибокопроникаюча (прозора)

Наноситься на пористі, вбираючі поверхні перед штукатурними роботами. Може застосовуватися для обробки поверхні з будь-якого матеріалу. Використову

за шт.

365.00грн за шт.

302.00грн/шт. оптова ціна

Ceresit CT-126, шпаклівка гіпсова старт+фініш (до 10 мм), 25 кг

Ceresit CT-126, шпаклівка гіпсова старт+фініш (до 10 мм), 25 кг

Ceresit CT - 126 - це гіпсова фінішна шпаклювальна суміш білого кольору, яка використовується для вирівнювання стінових і стельових поверхонь під різн

552.40грн за шт.

465.00грн/шт. оптова ціна

Aygips Saten Ultra White шпаклівка гіпсова фінішна, 25 кг

Aygips Saten Ultra White шпаклівка гіпсова фінішна, 25 кг

Фінішна шпаклівка Aygips Saten Ultra White застосовується для внутрішнього оздоблення та ремонту поверхонь стін та стель під фарбування, шпалери тощо.

239.80грн за уп.

236.60грн/уп. оптова ціна

Dufa Beton-Kontakt, адгезійна ґрунтовка, 14 кг

Dufa Beton-Kontakt, адгезійна ґрунтовка, 14 кг

Dufa Beton-Kontakt - Пігментована адгезійна ґрунтовка з додаванням кварцового піску застосовується для попередньої обробки мінеральних поверхонь:

1284.00грн за шт.

Відгук про  "Як наносити шпаклівку після ґрунтовки?"

Написать отзыв