єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як приклеїти покриття для підлоги

 Відгуків: 0

Компанія Церезіт випускає широкий асортимент клеїв, які використовуються для фіксації підлогових покриттів різного типу. Кожен вид клею має свою специфіку використання в залежності від виду підстави і матеріалу підлогового покриття.

Як правильно приклеїти лінолеум

Як правило, лінолеум укладається на бетонну основу. Мається на увазі залізобетонна плита перекриття, з попередньо забитими стиками, цементно-піщана стяжка або будь-який інший вид нівелюють, мокрих і напівсухих стяжок, де присутній цемент. За допомогою клею здійснюється укладання практично всіх видів лінолеуму з ізоляційною підосновою. Нижня сторона такого підлогового покриття оснащена тканинної або нетканій підкладкою, що є теплоізолятором і перешкоджає поширенню звукових хвиль. Для укладання лінолеуму, що не має підстави необхідно встановити чорнову підлогу з вологостійкої фанери, ДСП або ДВП. Використання листів OSB допускається, якщо товщина підлогового покриття перевищує 4 мм.

Для приклеювання лінолеуму можуть використовуватися такі різновиди клею:

  • Дисперсійні склади типу Ceresit (THOMSIT) L 240 D. Вони використовуються для фіксації лінолеуму на тканинній підоснові і з ізоляційними підкладками. Клей наноситься пластиковим зубцюватим шпателем безпосередньо на бетонну основу. Розмір зубців залежить від необхідної товщини клейової маси. Як правило, він становить 6-7 мм.

ВАЖЛИВО!!! Для того, щоб запобігти надмірній усадку лінолеуму перед укладанням його необхідно скачати в тугий рулон підкладкою на зовнішню сторону.

  • Склади на основі синтетичних каучуків і смол, типу Ceresit (THOMSIT) K-182. Вони використовуються для приклеювання алкідних неПВХ лінолеумів, які не мають підкладок. Шар нанесення не перевищує 3-4 мм. Клей необхідно наносити як на підставу, так і на тильну сторону лінолеуму шпателем або пензлем. Укладати підлогове покриття на оброблене підстава необхідно не відразу, а дочекавшись вивітрювання надлишків розчинника (близько 10-15 хв.).

ВАЖЛИВО!!! Використання металевого шпателя не рекомендується, так як при нанесенні клейових складів з синтетичної основою, значно зростає ризик загоряння або вибуху.

Послідовність етапів приклеювання лінолеуму

Попередня примірка і чорновий розкрій вздовж стіни (1), за зовнішніми (2) і внутрішнім (3) кутах. Вирівнювання і обрізка кромки по лінійці (4). Нанесення клейової маси на бетонну основу (5). Заправка лінолеуму під лиштва і косяк (6).

Як правильно приклеїти паркет

Паркет дуже чутливий до умов зовнішній середовища. Процес монтажу такого підлогового покриття можна починати тільки після того, як в будинку будуть закінчені всі «мокрі» оздоблювальні роботи. Чернової бетонну підлогу заливається піщано-цементним стягуванням або будь-яким іншим нівелює складом на цементній основі. На нього вкладається фанера. Підготовлена поверхня повинна бути ідеально рівною.

ВАЖЛИВО!!! Перед укладанням фанери і паркету їх рекомендується кілька днів витримати в приміщенні, де будуть здійснюватися роботи.

Схема укладання штучного паркету

Після того як фанера надійно закріплена, на неї шпателем наноситься паркетний клей. Наприклад, Ceresit (THOMSIT) P-625. Для досягнення максимально надійної фіксації кожну планку рекомендується закріпити механічним способом, використовуючи шурупи саморізи або цвяхи. При цьому доцільно застосувати спеціальний пневматичний інструмент. Подальші роботи по шліфовці, грунтовки і покриття штучного паркету лаком можна здійснювати не раніше ніж через тиждень.

Різні схеми укладання штучного паркету

Як приклеїти каучукові, гумові і ПВХ покриття

Підлога на основі каучуку, гуми та ПВХ, як правило, застосовують в громадських місцях, комерційних організацій та на виробництві. Тому, до клейових складів, які використовуються для їх кріплення, пред'являються особливі вимоги по міцності з'єднання підлогового покриття і поверхні. Незважаючи на те, що перераховані матеріали мають різні технічні характеристики, для їх кріплення можуть використовуватися універсальні клейові суміші, наприклад, Ceresit (THOMSIT) K-182 для гумових покриттів на неопренові основі.

Приклеювання ПВХ плитки

Особливу міцність з'єднання забезпечують двокомпонентні клейові склади на поліуретановій основі: Ceresit (THOMSIT) R 710 (А/В). При їх використанні смолу необхідно змішати з затверджувачем, після чого готова суміш може бути використано протягом 20 хв. Такий клей відрізняється не тільки міцністю і надійністю з'єднання, але і високою швидкістю затвердіння. Вже через кілька годин підлогове покриття може витримувати розрахункову механічне навантаження, а через тиждень хімічну.

Для укладання ПВХ плитки рекомендується використовувати спеціалізовані склади типу Ceresit (THOMSIT) UK 400  або Ceresit (THOMSIT) К-188 Е, так як цей матеріал має велику щільність і погано закріплюється за допомогою універсальних складів.

Фіксатори підлогових покриттів

Існують спеціальні склади- фіксатори, які дозволяють не тільки надійно зафіксувати підлогове покриття на підставі, а й швидко зробити його заміну, чи не прикладай надмірних зусиль при монтажі. Наприклад, фіксатор Ceresit (THOMSIT) TK 199, який може використовуватися для фіксації ковроліну і ХВ-покриття поверх натурально і штучного каменю, лінолеуму, ПВХ.

Товари до даної статті

Ceresit (THOMSIT) R 710 Клей Паста (А), 30 кг

Ceresit (THOMSIT) R 710 Клей Паста (А), 30 кг

Ceresit (THOMSIT) R 710 забезпечує високу міцність з'єднання, матеріалів що склеюються. Має хороший рівень водо- і морозостійкості. Можливе застос

8094.00грн за шт.

5933.30грн/шт. оптова ціна

Ceresit (THOMSIT) R 710 рідкий клей (B), 6 кг

Ceresit (THOMSIT) R 710 рідкий клей (B), 6 кг

Двокомпонентний поліуретановий клей Ceresit (THOMSIT) R 710 широко застосовується при облаштуванні покриттів для підлоги. З'єднання має високу вод

6054.70грн за шт.

5994.90грн/шт. оптова ціна

Ceresit (THOMSIT) Т 425 Фіксатор для килимових плиток, 10 кг

Ceresit (THOMSIT) Т 425 Фіксатор для килимових плиток, 10 кг

Фіксатор Ceresit (THOMSIT) Т 425 не має в складі органічного розчинника. Економічний і технологічно наноситься на поверхню валиком. Забезпечує просту

1825.90грн за шт.

1770.00грн/шт. оптова ціна

Ceresit (THOMSIT) K-182 для гумових покриттів, 5 кг

Ceresit (THOMSIT) K-182 для гумових покриттів, 5 кг

Ceresit (THOMSIT) K-182 - це універсальний контактний неопреновий клей для ПВХ-покриттів, коркових плиток, лінолеуму, каучукових матеріалів, 

1498.90грн за шт.

1453.00грн/шт. оптова ціна

Ceresit (THOMSIT) L 240 D клей для лінолеуму, 14 кг

Ceresit (THOMSIT) L 240 D клей для лінолеуму, 14 кг

Ceresit (THOMSIT) L 240 D клей для лінолеуму на воднодісперсіонной основі. Рекомендований для застосування на підставах з підвищеною або високою всмок

1580.10грн за шт.

1531.70грн/шт. оптова ціна

Ceresit (THOMSIT) P-625 клей для паркету, 12 кг

Ceresit (THOMSIT) P-625 клей для паркету, 12 кг

Двокомпонентний поліуретановий Ceresit (THOMSIT) P- 625 клей для паркету призначений для матеріалу, виготовленого з нестабільних або екзотичних порід

8460.00грн за шт.

6208.30грн/шт. оптова ціна

Момент клей для лінолеуму і ковроліну, 14 кг

Момент клей для лінолеуму і ковроліну, 14 кг

Момент клей для лінолеуму і ковроліну має високу адгезію до мінеральних основ. Речовина пастоподібної консистенції кремово-білого кольору. Входить акр

1080.00грн за шт.

905.00грн/шт. оптова ціна

Ізолон підкладка для підлоги, 3 мм

Ізолон підкладка для підлоги, 3 мм

Підкладка для підлоги Ізолон є закритопорістий поліетилен. Має цілу низку відмінних характеристик і переваг. Доступна вартість в поєднанні з хорошими

14.70грн за м.п.

14.25грн/м.п. оптова ціна

Відгук про  "Як приклеїти покриття для підлоги"

Написать отзыв