єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як захистити фасад будинку від грибкової цвілі. Поради та рекомендації.

 Відгуків: 0

Будь-який будинок, житловий та нежитловий має свою лицьову сторону (фасад). По суті, це особа, яка має магічну здатність притягувати погляди проходять повз, людей. Фасадна сторона будинку визначає його архітектурний стиль, а також, формує певне уявлення про характер і поглядах на навколишній простір, власників будинку.

Відомо, що при будь-яких погодних проявах, починаючи від сильного, штормового вітру, до потрапляння на фасад, прямих сонячних променів відбувається повільне, поступове руйнування. Шар штукатурки починає тріскатися, оголюючи цегляний скелет стіни, з'являються містки холоду, на яких втрачається величезна кількість тепла, від вогкості і підвищеної вологості пліснявий грибок починає «поїдати» будівельний матеріал.

Якщо запустити руйнівний процес і кинути його на самоплив, то відновлення первісного вигляду будинку може обійтися дуже дорого. Тому, чим раніше власник будинку «прокинеться» тим продуктивніше буде робота по відновленню втраченого.

Що ж можна зробити в такому випадку?

Антигрибкові фарби. По суті це фарби-грунтовки. Продукт, що містить в своєму складі активні компоненти, які попереджають і допомагають позбутися від ураження грибковою цвіллю фасадної частини будинку. Фарба наноситься на ті місця, де є видимі поразки, а також, її можна використовувати як профілактичний метод.

Компанія «Caparol» випускає спеціальні фарби на основі бактерицидних розчинів:

антигрибковая грунтовкаCAPATOX

Готова до використання мікробіоціднийа суміш для профілактики і видалення грибкової цвілі.

 

 

антигрибковая дезинфицирующая грунтовкаFUNDGI GRUND

Глибокого проникнення дезинфікуюча грунтовка. Захищає поверхню від проникнення вологи, тим самим, запобігаючи зараженню поверхні грибковою цвіллю.

 

 

бактерицидная краска-грунтINDEKO-W

Бактерицидна фарба в основу, якої входить спеціального складу, смола. Поверхня надійно захищена, смолистою плівкою від освіти і проникнення цвілі.

 

 

Перш ніж приступити до видалення грибкової цвілі потрібно провести:

  • Роботи з усунення зруйнованого фасаду і визначення його причин.
  • За потреби провести капітальний ремонт, який допоможе усунути дефекти всього фасаду, це може бути, утеплення, додавання захисного покриття, повна герметизація;
  • Повний або частковий косметичний ремонт - фарбування фасаду, заміна облицювальної плитки, різноманітні штукатурні роботи;
  • Робота по утепленню виробляють для підвищення рівня теплоізоляційних, захисних властивостей.
  • Повна або часткова реконструкція. До переліку робіт входить повне відновлення первісного вигляду фасаду.

Для проведення будівельних робіт потрібно мати: інструмент і додаткові пристосування, що полегшують процес реконструкції. Зазвичай, це ліси будівельні, і спеціальна команда, що займається промисловим альпінізмом. Матеріал, підбирають в залежності від типу ремонтних робіт. Особливою популярністю у забудовників користуються матеріали для штукатурних робіт, вініловий, дерев'яний або профільний сайдинг, керамограніт, матеріали які пропускають світло.

Порядок проведених робіт

порядок работ против грибка

Уражені стіни потрібно рясно змочити водою. Це робиться для того щоб під час очищення поверхні від грибка його суперечки разом з пилом не поширювалися по всьому приміщенню. Особливо потрібно берегти легені, так під час проведення таких робіт суперечки можуть проникати, всередину викликаючи тим самим запалення слизової оболонки і верхніх дихальних шляхів. Працювати потрібно тільки в спеціальному респіраторі!

Видаляти цвіль найкраще щіткою по металу, або вставити в дриль спеціальну насадку. Але перш за все, потрібно визначити: звідки проникає волога?

Для грибка найсприятливіша, вологе середовище, так що, виявивши «містки» холоду і усунувши їх можна позбутися від нього назавжди.

Після, того як поверхня зачищена на ті ділянки, де була цвіль, наноситься спеціальний протигрибковий розчин, бажано глибокого проникнення.

нанесение антгрибковой грунтовки

Для нанесення на поверхню захисної суміші найкраще застосовувати кисть, валик або спеціальний краскопульт. Обробляти уражені ділянки рекомендується в два, а то і три шари, і тільки після того як повністю висохне попередній шар.

Зараз в будівельних магазинах продаються фунгіцидні препарати в аерозольних балонах. Такий варіант категорично не підходить, через малий об'єм препарату, хіба, тільки для дуже малих площ.

У процесі тривалої експлуатації будинку розвивається і грибок. Утворену грибницю просто так видалити не можна, суперечки проникають навіть в будівельний матеріал, який має пористу структуру. У такому випадку деякі частини або фрагменти найдоцільніше просто замінити.

Відгук про  "Як захистити фасад будинку від грибкової цвілі. Поради та рекомендації."

Написать отзыв