єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Який клей для плитки для зовнішніх робіт вибрати: поради фахівця

 Відгуків: 0
План

Який клей для плитки для зовнішніх робіт вибрати: поради фахівця

Облицювання фасаду будівлі плиткою - досить популярний, але і досить витратний спосіб декоративного оздоблення. Успішність виконання даних робіт залежить, в першу чергу, від якості оздоблювального матеріалу, від професіоналізму і досвіду майстра, а також, від правильного вибору клейкої суміші.

Облицювання фасаду будинку і ганку плиткою

Тоді як для внутрішнього облицювання можна використовувати практично будь-який клей для плитки (за винятком приміщень з підвищеним рівнем вологості), при виборі суміші для фасаду потрібно врахувати кілька важливих факторів.

Агресивність навколишнього середовища, в якій буде експлуатуватися клей, вимагає від складу підвищеної стійкості до різних впливів - високої вологості, температурних перепадів, впливу ультрафіолетових променів і вітру. Відповідно, для зовнішньої обробки необхідно використовувати плитковий клей, здатний перенести всі впливи, в тому числі і механічні, і забезпечує надійну зчеплення з поверхнею.

 

Облицювання фасаду керамогранітом

У зв'язку з цим, найчастіше для облицювання фасадів будівель використовують суміш на основі цементу з додаванням різних пластифікаторів і модифікаторів, які надають йому певні властивості.

Види клею для плитки для зовнішніх робіт

Одним з ключових чинників при виборі клею для зовнішніх робіт є матеріал, з якого виготовлена плитка. Залежно від цього всі клеї діляться на кілька видів:

Облицювання фасаду каменем

Крім стандартного клею для зовнішніх оздоблювальних робіт існують спеціалізовані види клейових складів, які використовуються в певних умовах :

Облицювання печі каменем

Еластичний клей для плитки

Для облицювання фасадів будівель відмінно підходить еластичний клей для плитки.

Він являє собою клейовий склад з підвищеним вмістом модифікованих добавок і пластифікаторів. Використовують його для обробки деформованих і недеформованих основ.

Облицювання відкритого басейну мозаїкою

На відміну від універсальних клеїв для плитки, еластичні здатні витримувати незначні деформації поверхонь, зберігаючи при цьому саму плитку в цілості й схоронності і не дозволяючи облицюванню відшаровуватися.

Відмінною характеристикою еластичного клею можна назвати його підвищену пружність, завдяки чому він спокійно переносить вібрації, температурне розширення покриття та інші деформаційні впливи

 

Процес укладання фасадної плитки

Найпопулярнішими і поширеними еластичними клеями вважаються наступні склади: Ceresit CM-117, БудМайстер Клей-14 FLEX-HL, Майстер Флекс, Ансерглоб BCX 44 TOTAL, Baumit FlexTop, Baumit FlexUni, Siltek T-81, Kreisel 105.

Особливості виконання робіт

Під час виконання зовнішніх облицювальних робіт необхідно дотримуватися певних правил. Всі роботи з укладання плитки повинні проводитися тільки на рівних і чистих поверхнях. На свіжій штукатурці або стягуванні роботи проводити не можна. Перед укладанням плитки поверхню бажано покрити спеціальною ґрунтовкою для підвищення адгезії.

 

Процес облицювання фасаду будівлі плиткою

Клей готується по інструкції, зазначеної на упаковці: суха суміш змішується з необхідним обсягом води і перемішується до отримання однорідної складу за допомогою будівельного міксера або дриля із спеціальною насадкою.

Готовий розчин наноситься на поверхні спеціальним шпателем. Після укладання плитки протягом 20-30 хвилин її положення можна коригувати гумовим молотком. При дотриманні всієї технології укладання і рекомендацій виробника покладена плитка прослужить довгий час. 

Товари до даної статті

Полімін П-22 клей для плитки, пенопласта, граніта, 25 кг

Полімін П-22 клей для плитки, пенопласта, граніта, 25 кг

Клей Полімін П- 22 знаходить широке застосування в будівництві для приклеювання різних природних і штучних керамічних матеріалів таких як : ·

341.40грн за шт.

327.80грн/шт. оптова ціна

Ceresit CM-11, клей для керамічної плитки 25 кг

Ceresit CM-11, клей для керамічної плитки 25 кг

Морозостійкий клей для облицювання керамічною плиткою всередині і зовні будинків. Клей Ceresit CM-11, призначений для укладання керамічної плитки р

246.00грн за шт.

216.10грн/шт. оптова ціна

Ceresit CM-12 клей для великої плитки для підлоги, 25 кг

Ceresit CM-12 клей для великої плитки для підлоги, 25 кг

Клей для плитки, для внутрішніх робіт Клей Ceresit CM - 12 призначений для підлогових плит і керамограніта, також для плит великого розміру ( 60 *

352.00грн за шт.

276.10грн/шт. оптова ціна

Акція
Kreisel 102, морозостійкий клей для плитки, 25 кг

Kreisel 102, морозостійкий клей для плитки, 25 кг

Клей Kreisel MULTI 102 призначений для укладання керамічної плитки на стіни і підлогу всередині і зовні будівлі. Наносять на бетонні цегляні  основи,

182.30грн за шт.

176.80грн/шт. оптова ціна

Baumit Basic, клей для плитки, 25 кг

Baumit Basic, клей для плитки, 25 кг

Клей Baumit Basic призначений для укладання керамічної плитки на стіни і підлогу розміром до 40 * 40см, всередині і зовні будівлі. Наносять на бе

153.00грн за шт.

146.60грн/шт. оптова ціна

Ceresit СМ-11 Plus посилений клей для плитки, 25 кг

Ceresit СМ-11 Plus посилений клей для плитки, 25 кг

Клей для плитки Ceresit «СМ 11 Plus » - це цементний клейовий склад з різними полімерними добавками і мінеральними наповнювачами.

510.90грн за шт.

501.40грн/шт. оптова ціна

Ансерглоб BCX 33, універсальний клей для плитки, 25 кг

Ансерглоб BCX 33, універсальний клей для плитки, 25 кг

Клей для плитки ANSERGLOB BCX 33 призначений для облицювання керамічною плиткою і штучним каменем розмірами не більше 300х300 по недеформованим о

158.80грн за шт.

152.20грн/шт. оптова ціна

Ceresit СМ-16 EasyFlex, клей для плитки і натурального каменю, 25 кг

Ceresit СМ-16 EasyFlex, клей для плитки і натурального каменю, 25 кг

Еластичний клей Ceresit СМ-16 EasyFlex використовується для облицювання стін і підлоги керамогранітом, керамічною плиткою, плиткою з штучного і натура

906.00грн за шт.

647.20грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Який клей для плитки для зовнішніх робіт вибрати: поради фахівця"

Написать отзыв