єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Монтаж покрівлі з ондуліна

 Відгуків: 0

Монтаж листів ондуліна здійснюється на обрешітку. Особливості її конструкції і тип використовуваного матеріалу залежать від кута нахилу даху.

Монтаж обрешітки для ондуліна

А. При нахилі від 5° до 10°. Кінцевий нахлест (перекриття листів по вертикалі) повинен складати не менше 300мм. Бічний нахлест (перекриття листів по горизонталі) необхідно робити не менше 2 хвиль. Решетування виконується суцільна, матеріалом для виготовлення служить фанера ФСФ, фібролітові плити, ОSB 3, ЦСП або обрізна дошка товщиною 15-20 мм.

В. При нахилі від 10° до 15°. Кінцевий нахлест - не менше 200 мм. Бічний нахлест 1 хвиля. Решетування виконується з обрізної дошки і бруса товщиною 25 мм і 50 мм відповідно. Крок укладання зовнішнього шару обрешітки - 45 см.

С. При нахилі більше 15°. Кінцевий нахлест - не менше 120 мм. Бічний нахлест 1 хвиля. Решетування виконується з бруса товщиною 50 мм для внутрішнього шару і 25 мм для зовнішнього. Крок укладання зовнішнього шару обрешітки - 61 см.

Особливості процесу монтажу ондуліна

Ондулін виробляється у вигляді традиційного хвилястого шиферу. Він має широку кольорову гаму, тому для його розмітки рекомендується використовувати олівці з контрастним кольором по відношенню до матеріалу. Для того щоб швидко і точно здійснювати розмітку один з обрізків ондулина (з кромкою заводського виготовлення) можна використовувати у вигляді лінійки.

Ондулін добре обробляється. Для його різання можна використовувати звичайну ножівку по дереву або циркулярну електропилку. Багато майстрів рекомендують дивитися зубці ножівки машинним маслом, щоб інструмент потрібен прямо в процесі розпилу.

При доставці листів безпосередньо Місце встановлення не потрібно використовувати спеціалізовані підйомної техніки. Вага одного листа становить близько 6 кг. Перед початком укладання рекомендується визначити панівне напрямок вітру в даному регіоні. Установка листів ондуліна необхідно починати з підвітряного ската. Перший, самий нижній ряд, починається з цілого листа, другий необхідно починати з половини. Для того щоб листи розташовувалися строго паралельно карнизу попередній натяг натягується мотузка.

Послідовність монтажу листів ондуліна, в залежності від напрямку переважаючого вітру

Монтаж здійснюється тільки при плюсових температурах. На морозі ондулін стає досить ламким і в процесі укладання може отримати пошкодження. З огляду на, що одним з основних матеріалів виготовлення служить бітум, монтаж не рекомендується здійснювати при високих температурах, більш +30°С. В процесі укладання забороняється інформувати лист - розтягувати і стискати більше ніж на 1 см відносні нестандартних геометричних розмірів. Для пересування по покрівлі рекомендується використовувати будівельні риштовання або сходи з зачепом за коник на даху.

Кріплення необхідно виконувати за допомогою спеціальних цвяхів для ондуліну. Їх можна придбати з розрахунку близько 20 штук на один лист.

Розташування цвяхів для ондуліна на аркуші в залежності від кута нахилу даху

Низ листа закріплюється цвяхами в кожній гребінь хвилі. Решта два ряди прибиваються до решетування через одну хвилю, починаючи з першої від краю листа. Крайня хвиля, яка розташовується внахлест, кріпиться одночасно з наступним листом.

Цвяхи прибиваються строго під кутом 90° тільки в верхній гребінь хвилі, щільно до герметизуючого манжету, але не деформуючи покрівельний матеріал

Коник для ондуліну встановлюється на додаткові елементи обрешітки. Цвяхи забиваються в місця стикування коника з листом ондулина, в кожну хвилю. Для оформлення різних елементів покрівлі рекомендується використовувати фірмові матеріали ондулін: коньковие і щипцові елементи, ендів. Крім того необхідно здійснити додаткову гідроізоляцію за допомогою герметизирующей стрічки або армованої гідроізоляційної плівки. Кріплення конькових елементів необхідно починати з місця в протилежної пануючим вітрам, з напуском не менше 125 мм. Для блокування просвітів між коником і нижньою частиною хвиль листа використовується спеціальний елемент - універсальний заповнювач карнизів. Він являє собою товсту прокладку з спіненого поліетилену, точно відповідну геометрія хвиль листа.

Використання спеціальних елементів

Для того щоб дахове покриття Ондулін прослужило весь вказаний виробником переклад, а при експлуатації даху не виникало ніяких непередбачених обставин. При монтажі настійно рекомендується використовувати елементи того ж виробника.

Покрівельна система і використання спеціальних елементів ондуліну (зліва направо)

Верхній ряд

  • Коник ондулина;
  • Шпиль;
  • Вентиляційна труба;
  • Ендова;
  • Покриваючий фартух;
  • Універсальний заповнювач;
  • Пароізоляційна плівка Silver;

Нижній ряд

  • Герметизуюча стрічка Ондуфлеш-супер;
  • Супердифузійна мембрана Юта вітробар'єр..

Для того щоб дахове покриття Ондулін прослужило довго необхідно правильно розміщувати шари утеплювача, паро- та гідроізоляції.

Розташування шарів покрівельного пирога з утеплювачем

  1. Лист ондулін;
  2. Теплоізоляційні матеріали (мінеральна вата, пенопропілен, мінеральна вата);
  3. Решетування;
  4. Плівка вітробар'єр Стоунлайт (встановлюється безпосередньо на утеплювач);
  5. Кроквяна дошка;
  6. Пароізоляційна плівка Silver;
  7. Контробрешітка (товщина алюмінію 30 мм);
  8. Чорнова підшивка;
  9. Чистова обробка.

Товари до даної статті

Плівка Пароізоляція (Сільвер), 75 м2

Плівка Пароізоляція (Сільвер), 75 м2

Пароізоляція Сільвер 70 - це паронепроникний бар'єр у складі, якого присутній плетенна армована поліетиленова сітка. З обох сторін сітка прик

480.00грн за рулон

Плівка Вітробар'єр Стоунлайт, 75 м2

Плівка Вітробар'єр Стоунлайт, 75 м2

Плівка Вітробар'єр Стоунлайт - це підпокрівельна плівка, яка використовується як гідроізоляція для теплоізоляційного шару. Складається ветробарьер

460.00грн за рулон

BudMonster Гідроізоляційна плівка армована жовта, 75 м2

BudMonster Гідроізоляційна плівка армована жовта, 75 м2

Призначена для захисту не тільки даху, але і всієї будівлі від проникнення холодного повітря, води або пилу. Має властивість пропускати повітря зсеред

814.90грн за рулон

789.90грн/рулон оптова ціна

Юта Вітробар'єр супердифузійна мембрана, 75 м2

Юта Вітробар'єр супердифузійна мембрана, 75 м2

Супердифузійна мембрана Юта Вітробар'єр - це матеріал нового покоління, призначений для ефективного захисту підпокрівельного простору від руйнівно

3348.60грн за рулон

3192.20грн/рулон оптова ціна

Ондулін, покриття для даху

Ондулін, покриття для даху

Ондулін - екологічно безпечний покрівельний матеріал. Складається з целюлозної основи просоченої бітумом, які пройшли глибоку очистку. Так само застос

Більше варіантів
за лист

475.90грн за лист

472.70грн/лист оптова ціна

Цвяхи для ондуліна, 100 шт

Цвяхи для ондуліна, 100 шт

Цвяхи для ондуліна виготовляють з високовуглецевої сталі. Для захисту від корозії металевої частини її покривають оцинковкой за методом Сандзіміра. Ни

205.90грн за шт.

202.70грн/шт. оптова ціна

Коник ондуліна

Коник ондуліна

Зовнішній вигляд ковзанярського ондулина змонтованого на ребрах даху Коник ондулина захищає ребра і коник даху від впливу атмосферної вологи. Корис

205.90грн за шт.

202.70грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Монтаж покрівлі з ондуліна"

Написать отзыв