єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Чи можна клеїти шпалери на гіпсокартон ?

 Відгуків: 0
Чи можна клеїти шпалери на гіпсокартон?
Сьогодні гіпсокартон застосовується в будь-якій сфері будівельних робіт, саме, як оздоблювальний матеріал. Завдяки рівній поверхні на нього можна клеїти: шпалери, кахельну плитку, елементи декору мають велику вагу.
Якщо з плиткою та елементами декору все гранично ясно, то з шпалерами є свої нюанси?
Давайте з цим розберемося!
Багато професіоналів нічого в цьому складного не бачать, так як у гіпсокартону поверхня гладка і рівна, і поклеїти шпалери буде, не складно, але…!
Перед початком поклейки потрібно дотримуватися послідовність виконуваних робіт:
  • Робоча поверхня обробляється ґрунтовкою
  • Стикувальні шви гіпсокартону проклеюються шаром монтажної стрічки-серпянки і шпаклюються
  • Обробляється вся поверхня гіпсокартона фінішною шпаклівкою
  • Затирається крупно і дрібнозернистим наждачним папером
  • Грунтується
Грунтовка гипсокартонной стены. Wikibud.com.ua
Найпопулярнішими на сьогоднішній день є шпаклівки фірми «КНАУФ» (KNAUF - ориг.), Які призначені для будь-яких видів і типів, робіт. Ціна шпаклівки для гіпсокартону відрізняється складом і ємністю. Наприклад:
Останнім часом цінова політика в Україні не стабільна, так що, купуючи матеріал потрібно порівнювати свої можливості по відношенню до того обсягу роботи, який потрібно провести.
Особливу увагу потрібно приділити закладенню стиків листів гіпсокартону!
Кращим матеріалом для закладення межстиковочних швів є клейка плівка - серпянка. Перед початком робіт зовнішню сторону гіпсокартону бажано прогрунтувати, після цього можна тонкими шарами наносити шпаклівку. Тільки після повного її висихання провести шліфовку, дрібним наждачним папером. Таку процедуру можна повторити кілька разів. Коли поверхня буде готова, можна сміливо клеїти стрічку серпянку.
Клеїмо шпалери
Перш ніж приступити до наклеювання шпалер, бажано визначити для себе, якого типу вони будуть: на кухню або у ванну підійдуть водостійкі, в спальню - ніжні текстильні, а в коридор, бамбукові або вінілові.
При безпосередній покупці шпалер, потрібно заздалегідь розрахувати потрібну кількість, при цьому не забувати, що шпалер з вираженим малюнком, або з смугами потрібно більше!
Після, потрібно вибрати для шпалер клей. Його потрібно вибирати строго відповідно до зазначеної інструкції, на якій вказана дозування, для якого типу і час висихання.
Клей можна наносити широкою щіткою або валиком. При намоканні, шпалери можуть на кілька міліметрів збільшитися, так що час на їх просочування має бути однакове. Особливо це проявляється при наклеювання шпалер встик.
Коли лист шпалер наклеюється на стіну потрібно прибрати з-під листа залишки повітря, які утворюються у вигляді бульбашок різного розміру. Для цього по поверхні проходимо м'якою сухою щіткою або валиком. Виступив клей потрібно відразу прибрати, так як клей при висиханні блищить, особливо це помітно на швах.
Поклейка обоев на гипсокартон - нет проще дела! Wikibud.com.ua
Якщо потрібно зробити підрізування шпалер під стелею, між підлогою і стіною або біля дверного отвору найкраще це робити, коли шпалери висохли, інакше підрізний шов вийде нерівним.
Удаление излишков обоев на гипсокартоне. Wikibud.com.ua
Бувають, і досить часто, випадки, коли шпалери можуть відклеюватися. Причин багато і кожна може доставити масу незручностей і неприємностей: неякісний клей, порушена технологія нанесення шпаклівки на гіпсокартон, під час поклейки були відкриті вікна або протяг.
Всі перераховані моменти потрібно обов'язково враховувати, особливо в підготовчий етап ремонтних робіт!
Так само, якщо ви передумали клеїти шпалери і, гіпсокартон можна якісно пофарбувати, що безсумнівно є великим плюсом! Подробиці фарбування гіпсокартону в домашніх умовах ви можете знайти в цій статті- "Чи можна фарбувати гіпсокартон"
Вдалих і швидких ремонтів! З повагою, будівельний блог Wikibud!

Товари до даної статті

Knauf Fugenfuller, шпаклівка гіпсова фінішна для швів ГКЛ (1-5 мм), 25 кг

Knauf Fugenfuller, шпаклівка гіпсова фінішна для швів ГКЛ (1-5 мм), 25 кг

Knauf Fugenfuller, 25 кг Шпаклівка призначена для закладення швів, для внутрішніх робіт. Шпаклівка українського виробника. Суміш використовується д

373.00грн за шт.

368.80грн/шт. оптова ціна

Акція
Knauf HP, Шпаклівка Q4 фінішна гіпсова, 25 кг

Knauf HP, Шпаклівка Q4 фінішна гіпсова, 25 кг

Це високоякісний матеріал, що використовується для підготовки поверхонь під наступне фарбування або обклеювання шпалерами. Вона складається з суміші т

318.90грн за шт.

312.90грн/шт. оптова ціна

Knauf Гіпсокартон стельовий, 9,5 мм

Knauf Гіпсокартон стельовий, 9,5 мм

Гіпсокартон- будівельний матеріал, який представляє з себе лист, що складається з двох листів картону і середина заповнена гіпсової сумішшю. Гіпсок

за лист

284.30грн за лист

297.60грн/лист оптова ціна

Стрічка бандажная, серпянка

Стрічка бандажная, серпянка

Стрічка бандажна "серпянка" застосовується для закладання швів і стиків між листами гіпсокартону.  Так само використовують для проклейки тріщин

Більше варіантів
за шт.

168.60грн за шт.

151.60грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Чи можна клеїти шпалери на гіпсокартон ?"

Написать отзыв