єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Чи можна фарбувати гіпсокартон?

 Відгуків: 0
Чи можна фарбувати гіпсокартон?
Після ремонту стін і стель у багатьох, виникає питання: чи можна фарбувати гіпсокартон?
Сьогодні, будь-який ремонт не обходиться без застосування гіпсокартону, будь то стелю або стіни. З ним легко працювати, як професіоналу, так і починаючому любителю. Матеріал настільки простий в роботі, що без особливих зусиль самостійно можна спорудити багаторівневу стелю, арку або - встановивши металічні профілі, побудувати перегородку.
Але повернемося до питання фарбування. Для того щоб приступить до фарбування гіпсокартону потрібно знати деякі особливості матеріалу, зокрема: чим фарбувати і яка шпаклівка найкраще підійде під час підготовчих робіт?
Перш ніж приступити до фарбування, готуємо поверхню. Потрібно обов'язково визначити якою шпаклівкою будуть кріпитися стики між листами гіпсокартону. За рекомендацією фахівців найдоцільніше використовувати гіпсову шпаклівку, так як вона краще схоплюється з іншими матеріалами, в нашому випадку, акриловою фарбою.
Шпаклівка в продажу продається в готовому вигляді або в стані сухої суміші, яку можна розвести водою, спеціальним міксером. Шпаклівка наноситься шпателем в кілька прийомів, після повного висихання обробляється дрібним наждачним папером.
Особливу увагу потрібно приділити закладенню стикувальних швів, вони утворюються, як правило, при з'єднанні декількох листів гіпсокартону, а також, вм'ятин від саморізів.
При шпаклюванні потрібно стежити, щоб шов повністю був заповнений, тобто, «вивести» його на рівень товщини листа. Після того як шви заповнені, а шпаклівка висохла, його бажано проклеїти спеціальною сіткой-серпянкою. Чим вона ширше, тим краще.
Докладаємо перпендикулярно шву, широкий шпатель, якщо між ними немає просвіту, значить стик, замурований правильно.
Для того щоб шпаклівка лягала на лист рівномірним шаром його бажано обробити ґрунтовкою. Вона обов'язково повинна бути призначена саме, для роботи по поверхні гіпсокартону, в гіршому випадку вона не дасть належного ефекту. Тільки після 12 години повного висихання грунту можна приступати до шпаклювальних робіт.
Фахівці, що працюють довгий час з гіпсокартоном, радять застосовувати для його фарбування акрилові склади. Для оздоблення стін на кухні або у ванній, краще всього вибирати водоемульсійну фарбу, яка стійка до прояву вологи. Такого типу фарби мають білий колір, за допомогою спеціального барвника, їй можна надати не тільки основний колір, а й добитися різноманітності відтінків.
Перед фарбуванням, поверхня повинна бути добре освітленою, так як будь-яка тінь може створити відблиски на поверхні. Якщо цього не зробити після висихання можна помітити не прокрашенние ділянки. Будь додатковий шар призводить до порушення технології, а саме, витрати фарби. Так само потрібно не забути видалити дрібне сміття і пил з поверхні.
Найоптимальніший варіант проведення фарбування - валик або пульверизатор. Фарбування виходить більш якісною, і рівною. Якщо немає досвіду роботи з фарбопультом, валик з хутряною шубою або коротким ворсом підійде як не можна, краще.
Роботи по фарбуванню гіпсокартону найкраще проводити в період відключення центрального опалення. Шпаклівка буде висихати, рівномірно, а значить, виключається її розтріскування.
Дотримання простих і нескладних правил дасть можливість зберегти якість ремонту на довгий час.

Товари до даної статті

Knauf Гіпсокартон стельовий, 9,5 мм

Knauf Гіпсокартон стельовий, 9,5 мм

Гіпсокартон- будівельний матеріал, який представляє з себе лист, що складається з двох листів картону і середина заповнена гіпсової сумішшю. Гіпсок

за лист

284.30грн за лист

297.60грн/лист оптова ціна

Стрічка бандажная, серпянка

Стрічка бандажная, серпянка

Стрічка бандажна "серпянка" застосовується для закладання швів і стиків між листами гіпсокартону.  Так само використовують для проклейки тріщин

Більше варіантів
за шт.

168.60грн за шт.

151.60грн/шт. оптова ціна

Ceresit CT - 40, Фасадна структурна акрилова фарба, 10 л

Ceresit CT - 40, Фасадна структурна акрилова фарба, 10 л

Структурна акрилова фарба Ceresit СТ- 40 використовується для обробки поверхонь при внутрішніх і зовнішніх роботах. Основні властивості: вис

за шт.

2439.00грн за шт.

1682.40грн/шт. оптова ціна

Колорит Стандарт, латексна акрилова фарба, 9 л

Колорит Стандарт, латексна акрилова фарба, 9 л

Фарба КОЛОРИТ Стандарт призначена для фарбування внутрішніх приміщень. При необхідності можна розбавити водою до 10 % від загального обсягу. Наносять

за шт.
Ціну уточнюйте

Відгук про  "Чи можна фарбувати гіпсокартон?"

Написать отзыв