єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Пінопласт для підлоги під стяжку - інструкція з монтажу

 Відгуків: 0

Одна з технологій теплоізоляції підлоги на перших поверхах приватних котеджів і багатоповерхових будинків - використання пінополістиролу (пінопласту) під стяжку. При цьому допускається застосування утеплювача марки ППС 25, який має щільність 16-20 кг/м3. Пінопласт такої щільності має міцність 0.4 кг/см2 при 10% стиснення. З огляду на, що армована піщано-цементна стяжка розподіляє навантаження по великій площі, багатошарова конструкція такої міцності цілком здатна витримати вагу побутових меблів. Якщо планується велике навантаження на підлогове покриття приміщення, то краще взяти пінопласт марки ППС 35, що має оптичну щільність 20-26 кг/м3.

Інструменти і витратні матеріали

Завдяки невеликій вазі і простоті обробки монтаж листів пінопласту для бетонної стяжки підлоги цілком можна виконати власними руками. Для виконання робіт потрібні наступні інструменти:

  • Будівельний ніж зі змінними лезами;
  • Водяний рівень;
  • Штукатурна рейка (правило);
  • Напрямні маячки.

Крім пінопласту необхідно буде придбати наступні витратні матеріали:

  • Гідроізоляція - плівка, мембрана або мастика;
  • Цементно-піщана суміш;
  • Полимерцементная Самонівелююча суміш;
  • Армована сітка.

Етапи процесу монтажу

Підготовка поверхні до роботи.Чорнову підлогу в приватному будинку або залізобетонну плиту перекриття в багатоповерховому необхідно очистити від забруднень. Всі дефекти і пошкодження ретельно закладаються будь-якої сухої ремонтною сумішшю, допускається використання простого цементно-піщаного розчину.

Вирівнювання поверхні. Якщо чорнову підлогу має ухил понад 5, то його необхідно вирівняти, використовуючи цементно-піщаний розчин або чорнові полімерні суміші, що самовирівнюються. Товщина попередньо заливки 3-5 см залежно від перепадів висоти підстави. До подальших робіт слід приступати тільки після повного висихання чорновий заливки.

Укладання гідроізоляції. Незважаючи на те що пінопласт є не гігроскопічним матеріалом стійким до впливу і вологості, підстава потребує ретельної гідроізоляції. Як гідроізоляційних матеріалів використовуються мастики і мембрани. В обох випадках необхідно передбачити візит гідроізоляції на стіну на висоту 7-10 см. Крім того гідроізоляційні плівки необхідно накладати один на одного з перекриттям 10 см приклеючі місця стиків будівельним скотчем.

Укладання пінопласту. Плити пінопласту фіксуються на поверхні гідроізоляції за допомогою спеціального клею. Він наноситься на всю поверхню плити зубчатим шпателем. Плити розташовують якомога щільніше один до одного, дотримуючись розбіг швів. Занадто широкі шви заповнюються мастикою або спеціальною шпаклівкою.

Пристрій компенсаційного зазору. Між цементно-піщаною стяжкою і стіною необхідно влаштувати зазор, що компенсує температурні розширення будівельних конструкцій і усадку будівлі. Для цього під час укладання пінопластових плит використовується демпферна стрічка.

Армування стяжки. Як армування, в залежності від товщини фінішної цементно-піщаної стяжки, може бути використана металева сітка рабиця, решітка, зварена з металевого прута діаметром 3-5 мм. Використання армування дозволяє істотно знизити товщину стяжки, зберігши при цьому міцність поверхні на колишньому високому рівні.

Декоративне покриття. Після повного висихання чорновий стяжки на його поверхню монтується фінішне підлогове покриття: ламінат, паркет, керамічна плитка, лінолеум або ковролін.

Відгук про  "Пінопласт для підлоги під стяжку - інструкція з монтажу"

Написать отзыв