єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Що таке структурна фарба та як її наносити?

 Відгуків: 0

Структурна фарба - матеріал для виготовлення текстурованих декоративних покриттів, що використовується для обробки мінеральних прогрунтованих поверхонь. Основним матеріалом є водно-полімерна латексна дисперсія, в залежності від марки і властивостей, можуть бути мінеральні наповнювачі та пігментні добавки для додання декоративних властивостей матеріалу.

Структурна фарба після висихання

Структурна фарба відрізняється високою в'язкістю і хорошими покривними властивостями, завдяки чому використовується для нанесення звичайними і текстурованими валиками, шпателями та китицями. Густа структура дозволяє створювати рельєф, виконуючи декор при ручній обробці поверхонь.

При нанесенні, на поверхні декоративного шару утворюється захисна плівка, що запобігає передчасному состаривание і руйнування матеріалу. Покриття на довгий термін зберігає привабливий зовнішній вигляд і початкові декоративні властивості. Має наступні переваги:

  • Високі показники паропроникності - пропускає повітря, не накопичує вологу, дозволяючи стінам дихати;
  • Стійка до впливу вологого середовища;
  • Стійка до вигоряння на сонці;
  • Витримує механічні навантаження, стійка до стирання;
  • Підходить як для ідеально рівних поверхонь, так і для стін мають невеликі дефекти покриття, які благополучно ховаються декоративним шаром фарби;
  • Має щільну структуру і високу еластичність, легко наноситься рівномірно розподіляючись по поверхні;
  • Сумісна з більшістю кольорів, може фарбуватися перед застосуванням, припустимо точний підбір кольорів і відтінків без зміни властивостей матеріалу;
  • Після нанесення, може бути забарвлена ​​акриловими фарбами при необхідності зміни колірної фактури поверхні.

На ринку представлені фарби для внутрішньої обробки і фасадних робіт. Фасадна фарба має додаткові присадки, що підвищують захист від механічних навантажень і впливу параметрів навколишнього середовища. Відсутність в складі токсичних складових, дозволяє використовувати матеріал, як на відкритому просторі, так і всередині приміщення, без шкоди для людини.

Популярні різновиди матеріалів

На ринку представлена ​​велика кількість інтер'єрних і фасадних структурних фарб. Варто розглянути найбільш популярні різновиди:

  • Ансерглоб - структурна фарба на акриловій основі. Підходить для обробки добре просушених, очищених і покритих грунтом поверхонь. Може застосовуватися для фарбування оштукатурених, зашпакльованих, бетонних, цегляних поверхонь, а також ДВП, ДСП, ОСБ плити. Наноситься після ретельного перемішування в один або два шари. Може використовуватися для виготовлення тонкого рельєфного підстави, або в якості фінішного фарбувального шару.

Поверхнева плівка утворюється через 15 хвилин після нанесення, повністю висихає через 24 години при температурі +18 + 22С. Стійка до механічних впливів, вологому середовищі і опадам. Допустима для використання при температурі від +5 до + 30С. Середня витрата на один шар складає 0,7 кг/м2.

  • Siltek Fasade Texturit - фасадна структурована фарба стійка до атмосферного впливу. Виготовлена на основі акрилових сполук з використанням мармурової дрібнодисперсійної крихти в якості наповнювача. Наноситься шпателем, рельєфним валиком, жорсткою кистю.

Після застигання забезпечує захист фасаду від впливу вологи, цвілі та інших мікроорганізмів. Не вигоряє на сонці, стійка до перепадів температур, впливу вологості. Колір підбирається перед використанням з додаванням кольорів. Фарба застосовується для фарбування фасадів та внутрішніх приміщень, безпечна для людини, не має шкідливих і токсичних компонентів. Може наноситися при температурі від +5 до + 30С. Час застигання до 25 хвилин, повторний шар може наноситися через 5 годин. Після висихання утворює рельєфне покриття з ефектом переливається шовкової тканини. 

Як наноситься структурована фарба

Рельєфність і декоративні властивості покриття залежать від інструменту, який був обраний для нанесення структурної фарби. Домогтися цікавого рішення, можна використовуючи наступні інструменти:

Фарбування за допомогою валика Сінтекс - валик має довгий грубий ворс, виготовлений із синтетичних матеріалів. При нанесенні фарби на поверхню, утворює рельєфне покриття. Схоже на тонку «шубу». Рельєф непомітний здалеку, але видно при близькому розгляді.

Валик Сінтекс

Нанесення фарби за допомогою структурного шорсткого валика - такі валики з покриттям з гуми або силікону, дозволяють створювати повторюється рельєф або візерунок, при грамотному використанні допоможуть створити малюнок, що більше нагадує шпалери, ніж забарвлену поверхню.

Шорсткий валик

Нанесення фарби валиком для шпалер - валик з щільним покриттям з губки залишає незначний рельєф, створюючи дрібну текстуру, що дозволяє скрасити незначні дефекти покриття, надати йому оригінальний зовнішній вигляд.

Валик для шпалер

Нанесення фарби жорстким пензлем - жорстка щетина залишає неглибокі борозни після нанесення. При вмілому зверненні з пензлем, можна створити оригінальний геометричний візерунок з чітко вираженим рельєфом.

Нанесення фарби жорстким пензлем

Нанесення фарби металевою кельмою або валиком - нанесення кельмою, методом нерівних мазків, дозволить створити оригінальне і ексклюзивне покриття. При використанні зубчастих шпателів, можна підсилити рельєфність, однак при роботі з інструментом, потрібен досвід звернення.

Нанесення фарби металевою кельмою

Структурна фарба підійде для створення різних оригінальних текстур, дозволить перетворити інтер'єр житлового приміщення. Простота в обігу, надійність і довговічність покриття, є додатковою перевагою на користь цього матеріалу.

Товари до даної статті

Ceresit CT - 40, Фасадна структурна акрилова фарба, 10 л

Ceresit CT - 40, Фасадна структурна акрилова фарба, 10 л

Структурна акрилова фарба Ceresit СТ- 40 використовується для обробки поверхонь при внутрішніх і зовнішніх роботах. Основні властивості: вис

за шт.

2439.00грн за шт.

1682.40грн/шт. оптова ціна

Ceresit CT-53, структурна акрилова фарба, 10 л

Ceresit CT-53, структурна акрилова фарба, 10 л

Структурна акрилова фарба Сeresit СТ- 53 застосовується при фарбування стін і стель всередині приміщення. Нею можна працювати по мінеральних пове

за шт.

2020.00грн за шт.

1423.80грн/шт. оптова ціна

Валик мультіколор з ручкою ф 8, 48/250

Валик мультіколор з ручкою ф 8, 48/250

Валик мультиколор з ручкою ф 8, 48/250 застосовується для нанесення дисперсних водорозчинних фарб і грунтовок, що мають в складі латексні, уретанові,

79.70грн за шт.

79.70грн/шт. оптова ціна

Кюветка

Кюветка

Кюветка - ємність для фарби, виготовлена ​​з пластику. Має спеціальну конструкцію для забору і рівномірного розподілу фарби по валику, а також віджима

за шт.

35.90грн за шт.

35.90грн/шт. оптова ціна

Пензлик-макловиця, Україна

Пензлик-макловиця, Україна

Пензлик-макловиця має досить великі розміри 50×150 мм і 50×180 мм, прямокутну форму і щетину в кілька рядів. Основне призначення - використання у доп

за шт.

59.70грн за шт.

59.70грн/шт. оптова ціна

Шпатель з пластмасовою ручкою, 250 мм

Шпатель з пластмасовою ручкою, 250 мм

Зубчастий шпатель використовується для нанесення клею на тверді оздоблювальні матеріали, типу керамічної плитки, керамограніта, натурального і штучног

52.00грн за шт.

51.50грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Що таке структурна фарба та як її наносити?"

Написать отзыв