єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Чим шпаклювати стіни? Порівнюємо популярні суміші.

 Відгуків: 0
Всі хто стикався з виконанням будівельних робіт самостійно або залучав найманих майстрів, можуть розповісти цілу епопею про такому важливому в житті кожної людини процесі. Але в даному огляді хочеться торкнутися питання про вибір такого необхідного для ремонту матеріалу як гіпсові штукатурки.
Гіпсові суміші користуються визнанням, як зручний в роботі матеріал з швидкими термінами схоплювання.
Штукатурки з гіпсу застосовують:
  • для обробки стін
  • стель, а деякі їх види і підлоги всередині приміщень.
Але використання цих матеріалів для зовнішніх робіт або приміщень з високим рівнем вологості вкрай небажано, тому що гіпс боїться води. Для ванн, санвузлів використовують тільки склади на цементній основі. Це кнауф старт цемент, і фініш цемент. і вони дешевші гіпсових сумішей.
Представлені нижче зразки на гіпсовій основі служать для чорнового вирівнювання поверхонь з максимальними перепадами до 5 см, а також маяковій штукатурки. Високоміцну штукатурку Knauf Rotband також допустимо застосовувати для армування стиків ГКЛ з серпянкой або малярським склохолстом.

 

 
изогипс сравнение штукатурок
полимин шг11 сравнение штукатурок
сравнени штукатуркаи HP Start
сравнение штукатурок РОтбан
Найменування і маркування
EKOGIPS Izogips
POLIMIN ШГ-11 Гіпс-Старт
KNAUF HP-Start
KNAUF Rotband
Призначення Служить для вирівнювання поверхонь з цегли, каменю, бетону та інших матеріалів в приміщеннях з сухим режимом експлуатації. Штукатурна суміш для використання на різних мінеральних основах. Не рекомендується застосовувати зі сталевими елементами (буде іржа). Призначена для нанесення на поверхні в приміщеннях з нормальною вологістю, в своєму складі містить вапно. Гіпсова штукатурка з мінеральними добавками для більш високої адгезії. Допускається для штукатурення в ванних кімнатах, поверхонь з полістиролу, ДСП, гіпсокартону. Часто використовується без фінішного шару, напр. під шпалери.
Товщина шару
при 1-шаровому нанесенні від 5 до 25 мм, при 2-х шаровому * до 50 мм.
від 3 до 20 мм
від 3 до 30 мм*.
до 50 мм.
Виробник
Gips Gelistirilmisinsaat Malzemeleri ve Perlitli Siva Sanaya A.S, Туреччина
Фомальгаут-Полімін, Київ, Україна
Кнауф Гіпс Донбас, Соледар, Україна
Кнауф Гіпс Донбас, Соледар, Україна
Вартість за мішок / кг, грн
69,95 / 2,33
54,80 / 2,19
54,90 / 1,83
93,50 / 3,12
Витрата на шар 10 мм, кг/м2
8
10,5
7.5
8,5
Розмір фракції, мм
0,28
0,8
1,25
1,2
Зручність нанесення суміші Матеріал пластичний, наноситься із середнім зусиллям Необхідні помірні зусилля Легко укладається, незначні зусилля Добре наноситься, додаток сили помірне
Час життя розчину, хв
60-70
60
40
40
Тривалість висихання 1-го шару, годин.
4-6
≈12
≈24
≈24
Колір матеріалу білий, світлий бежевий
в житті не бачив
від біло-сірого до світлого рожевого від біло-сірого до світлого рожевого
Складність шліфування
середня
середня
середня
складно**
* При двошаровому нанесенні можуть проводиться насічки зубчастим шпателем, напливи у вигляді «ластівчин хвіст» і грунтовка. Після повного висихання першого шару виконується повторне вирівнювання.
** При використанні KNAUF Rotband поверхню що схоплюється, зволожується валиком і загладжується теркою з повсті або губкою. В іншому випадку - краще прошпаклевать фінішними матеріалами або затерти шліфмашинкою.
Більш детальні властивості штукаторок ви можите подивитися у нас в розділі Шпаклівки і штукатурки. також там будуть актуальні ціни.
Вибір бажаної вами суміші проводиться виходячи з безлічі умов виконання робіт і їх обсягів. Але не завжди варто виключати більш традиційні або звичні для вас матеріали, адже як кажуть: старий друг краще нових двох.
Так турецькі суміші відрізняються дрібнозернистістю і промені тягнутися, але і коштують дорожче українських.
З представлених сумішей самий економний варіант - Кнауф старт. а якщо ви плануєте не використовувати фінішний шар, наприклад під шпалери - то найкраща ціна/властивість - це у Ротбанда.
Так як навіть незначні зміни в технології виробництва, якості сировини або добавок, що модифікують для штукатурок, часом призводять до зовсім іншого продукту, з яким доводиться вчитися працювати заново. Якщо ж ремонт буде проводитися не вами, то краще довірте вибір штукатурної суміші тим людям, які мають з нею справу щодня.

Товари до даної статті

Knauf HP Finish, шпаклівка гіпсова фінішна (1-3мм), 25 кг

Knauf HP Finish, шпаклівка гіпсова фінішна (1-3мм), 25 кг

Knauf HP Finish, 25кг Фінішна штукатурка на основі гіпсу, для робіт всередині приміщень. Штукатурка українського виробника. Призначена для вирівнюв

255.50грн за шт.

252.30грн/шт. оптова ціна

Акція
Knauf Rotband, штукатурка гіпсова універсальна (5-50 мм), 30 кг

Knauf Rotband, штукатурка гіпсова універсальна (5-50 мм), 30 кг

Knauf Rotband Універсальна штукатурка, для внутрішніх робіт, використовується для штукатурення стін і стель з твердою основою з цегли, бетону або покр

349.80грн за шт.

349.80грн/шт. оптова ціна

SatenGips Євро, шпаклівка гіпсова фінішна (0,5 -5мм), 25 кг

SatenGips Євро, шпаклівка гіпсова фінішна (0,5 -5мм), 25 кг

SatenGips Євро - це фінішна гіпсова шпаклівка високої якості. Вона являє собою дрібнозернисту гіпсову суміш, яка використовується для внутрішніх робіт

334.90грн за шт.

326.90грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Чим шпаклювати стіни? Порівнюємо популярні суміші."

Написать отзыв