єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Стяжка для теплої підлоги: як не помилитись з вибором?

 Відгуків: 0

План

Що таке стяжка

Стяжка забезпечує рівну і міцну основу для підлоги. Особливо стяжка необхідна для підлог з підігрівом, вони вимагають виконання стяжки в два шари.
Перший шар стяжки - чорновий і заливається як основа, що б максимально вирівняти підлогу. Зверху встановлюється тепла підлога і підключається до опалювальної системи. Другий шар стяжки заливається зверху під чистову підлогу.
Пристрій теплої підлоги. Чорнова стяжка
Стяжка для теплої підлоги надійно захищає систему від механічних навантажень і пошкоджень, забезпечує рівномірну генерацію тепла в приміщенні.
Правильна стяжка для теплої підлоги витримує температурні впливу і не деформується, не тріскається, відрізняється високою теплопровідністю і добре передає тепло, яке надходить від нагрівальних елементів системи.

Які види стяжок для теплої підлоги бувають

На сьогоднішній день існують наступні види стяжки:
  • Цементно-піщана стяжка;
Пристрій цементно-піщаної стяжки з системою «тепла підлога»
  • Суха стяжка;
Пристрій сухої стяжки з системою «тепла підлога»
  • Самовирівнююча наливна підлога.
Пристрій самовирівнюючої стяжки з системою «тепла підлога»
Також на практиці застосовують так звану комбіновану стяжку, коли цементно-піщану і самовирівнюються стяжки (наливна підлога) з'єднують, виходить ідеально рівна підлога.
Стяжки під тепла підлога продаються у вигляді готових сумішей, які більш зручні і не вимагають додаткового розрахунку кількості інгредієнтів.

Чому для теплої підлоги можна використовувати звичайну стяжку

Якщо для пристрою теплої підлоги використовувати звичайну стяжку, через деякий час вона обов'язково дасть тріщини, почне деформуватися і просідати через температурних навантажень, в результаті чого навіть верхня декоративне оздоблення, наприклад, плитка вийде з ладу раніше часу.
Також тріщини призводять до нерівномірного розподілу тепла по всьому периметру, що сприяє перегріву нагрівальних елементів і виходу їх з ладу. Тому якщо на стягуванні утворилися тріщини, їх обов'язково потрібно виправити до укладання основного статі.

Чим стяжка для теплої підлоги відрізняється від звичайної

Стяжка для теплої підлоги, на відміну від звичайної поверхні, приймає на себе більше механічних і температурних наргузок. І для того, щоб під їх впливом стягування не розтріскувалася використовують спеціальні добавки. Завдяки такій стяжці для теплої підлоги, плити перекриття не прогреваються і все тепло йде вгору, що неодмінно позначається на ефективності роботи системи в цілому.
Отже, по-перше стяжка для теплої підлоги відрізняється від звичайної складом. До складу стяжки для теплої підлоги входить бетон на основі відсіву, з додаванням присадок, для поліпшення теплопровідності, і пластифікаторів, що збільшують міцність.
Утворення тріщин на поверхні стяжки
Якщо суміш готувати самостійно, то необхідно додавати пластифікатор і фібру. Такі добавки використовують з метою збільшення пластичності і міцності бетонної суміші і поліпшення теплопровідності статі. Пластична стяжка ретельно заповнює всі порожнечі, що в подальшому забезпечує рівномірне прогрівання теплої підлоги, швидкість прогрівання та, відповідно, економію енергоносія.
Дуже важливо правильно підібрати марку бетону. Саме марка бетону визначає щільність стяжки.
Для теплих підлог рекомендовані бетони марки 150-300:
  • марка 150 - для житлового будівництва;
  • марка 300 для промислових об'єктів.
Наступна відмінність полягає в товщині шару. Так як системи теплих підлог бувають декількох видів - водяний, електричний, інфрачервоний, для кожного виду існують свої рекомендації щодо товщини стяжки:
  • водяний обігрів - 5-10 см;
  • електричний - 3-5 см;
  • інфрачервоний - 2-3 см.
Для стяжок товщиною 5-10 см рекомедуется в цементно-піщаний розчин додавати пластифікатор. Для заливки тонких стяжок шар яких менше 5 см найкраще використовувати вже готові сухі суміші для теплих підлог. На упаковці таких сумішей виробник вказує допустиму товщина «від» і «до» для кожного виду матеріалу.
Сьогодні у продажу можна знайти вже готові суміші з додаванням усіх необхідних компонентів в правильних пропроціях. При використанні таких готових сумішей, стяжку для теплої підлоги можна виконати набагато простіше і швидше. Такі суміші спеціально призначені для пристрою теплої підлоги, більш стійкі до появи тріщин і мають поліпшену теплопровідність.
Kreisel 440 – основа під теплу підлогу. Міцність марки М-400, товщина шару від 25 до 45 мм.

Цементна стяжка Kreisel 440
Ceresit CN-69 - самовирівнююча підлога під фінішне покриття. Товщина шару від 3 до 15 мм.

Самовирівнююча суміш Ceresit CN 69

Товари до даної статті

Ceresit CN-69, самовирівнююча наливна підлога (3-15 мм), 25 кг

Ceresit CN-69, самовирівнююча наливна підлога (3-15 мм), 25 кг

Cамовирівнююча суміш (товщина шару від 3 до 15 мм), для внутрішніх робіт. Суміш Ceresit CN-69 прідназначена для вирівнювання бетонних, цементно - п

424.00грн за шт.

324.10грн/шт. оптова ціна

Полімін СЦ-5, цементна стяжка АРМ (10-80 мм), 25 кг

Полімін СЦ-5, цементна стяжка АРМ (10-80 мм), 25 кг

Застосовують для грубого вирівнювання основи під фінішне покриття. При заливанні стяжки використовують армуючі сітки, маяки, сталеву арматуру. Особ

145.90грн за шт.

122.00грн/шт. оптова ціна

Kreisel 440, цементна стяжка (25-100 мм), 25 кг

Kreisel 440, цементна стяжка (25-100 мм), 25 кг

Застосовується для грубого вирівнювання поверхні як всередині так і зовні будівлі, саме балкони, тераси. Так само застосовують як основу під теплу під

151.90грн за шт.

147.30грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Стяжка для теплої підлоги: як не помилитись з вибором?"

Написать отзыв