єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Стяжка і рівна підлога - в чому різниця?

 Відгуків: 0
Стяжка і рівна підлога - в чому різниця?
  • Які бувають стяжки?
  • У який час краще робити стяжку?
  • Яким чином виготовляють бетонну стяжку?
Багато забудовників, приступаючи до ремонту підлог, ставлять одне і те ж питання: стяжка і рівна підлога - в чому різниця? При заливці чи достатньо буде однієї тільки стяжки?
Які бувають види стяжок, і які з них найбільш популярні?
Справа в тому, що процес вирівнювання підлоги, це велика частина половини успіху в вдалому завершенні ремонту. Стяжка, це обов'язкова умова, яку потрібно дотримувати при його заливанні. Це те, без чого не можна обійтися при укладанні: статевий кахельної плитки, натурального паркету, лінолеуму та килимового покриття.
Щоб відповісти більш ємко на всі запитання по даній темі для початку, спробуємо розібратися: які бувають стяжки, їх типи і види?
Найбільш популярні і затребувані види стяжок:
Бетона стяжка
За твердженням досвідчених будівельників кожен з наведених методів має свої позитивні сторони, так і недоліки. Головна умова - створити рівну, без видимих дефектів, поверхня, без перепадів висоти.
У який час краще всього робити стяжку?
Всі роботи по заливці рідких підлог потрібно намагатися робити тільки після того, як повністю будуть видалені старі, стельові і стінні. У разі якщо квартира йде під перепланування, бажано провести демонтаж старих перегородок і замінити їх, по потребі, новими. Найкраще використовувати гіпсокартон, він дешевший за останні й ефективніше.
Наступним етапом, буде монтаж електропроводки. Добре, коли цю роботу буде проводити кваліфікований майстер.
Бетона стяжка
  • Якщо використовується сухий тип стяжки, то, як правило, для повного її висихання потрібно близько місяця, в залежності від рівня вологості в приміщенні. Рівень вологості самої стяжки можна визначити візуально або на дотик, але кожен вважає за краще застосовувати свої методи. За рекомендацією фахівців найбезпечніше ходити по підлозі, не раніше двох днів, а ось укладати покриття, можна через тридцять днів. 
  • Чим тонше шар наливного складу, тим швидше буде сохнути підлога. Для того щоб наливне покриття повністю висохло потрібно два тижні, але бувають випадки, коли терміни збільшуються в кілька разів. Для того щоб скоротити час висихання найдоцільніше застосувати гідроізоляцію.
  • Наливні підлоги мають ряд переваг: якщо квартира має невеликі стелі, то товщина підлоги ніяк не впливатиме на його висоту. Якщо було прийнято рішення для підлогового покриття, застосувати паркетну дошку, то стяжку найкраще, додатково прокласти вологотійку фанеру. При укладанні ламінованої підлоги досить буде поверх готової стяжки покласти спеціальну підкладку з спіненої поліхлорвінілової плівки.
Комбінована стяжка
Майстри, які займаються наливними підлогами не один рік, рекомендують застосовувати для більшого ефекту, кілька методик одночасно. Комбінований метод вважається найбільш ефективним у випадках, коли звичайним способом вирівняти істотний перепад не надається можливим, в такому випадку застосовують техніку самовирівнюючої підлоги.
Цементна стяжка
  • У цьому випадку застосовують чорнову стяжку. Багато майстрів застосовують для цього бетон або цемент, які змішуються з великою кількістю піску. Зазвичай перший шар виходить досить товстим, це кращий варіант для того щоб приховати суттєві нерівності робочої поверхні. Тільки після повного висихання першого шару, його обов'язково потрібна просякнута гідроізоляційним розчином. Для цього застосовують мастику на каучуковій або бітумної основі, після наноситься наступний шар, на який наносять самовирівнюючу суміш певної товщини.
  • Багато забудовників встановлюють систему «тепла підлога» в цьому випадку електричний кабель можна укладати прямо на первинну стяжку, після чого все закривається захисним матеріалом. Поверх ізоляції кладуть ще один, додатковий шар.
  • При використанні паркетної дошки, як декоративного підлогового покриття, бажано прокладати додаткові аркуші вологостійкої фанери і залишати зазори, щоб уникнути скрипу. Потрібно не упустити також, дуже важливий момент, - при укладанні паркету, сира стяжка може в подальшому вплинути на цілісність матеріалу, з якого зроблений паркет. Потрібно обов'язково просушити бетон!
Суха стяжка
  • Технологія за методом «суха» стяжка з'явилася на ринку оздоблювальних робіт, відносно недавно. Для її приготування не потрібні сухі суміші, розбавляють водою, тому вона вважається менш витратною і трудомісткою.
Суха стяжка може мати форму будівельної плити, схожі за фактурою і складу на гіпсокартон, але мають більший запас міцності. Плити покривають спеціальним шаром гідроізоляції. Ними виробляють укладання на засипку з полістиролу матеріалу, який вирівнює сама підстава поверхні.
 Плити укладають на засипку грунтовно, крайня частина кожної з плити захльостує подальшу, закриваючи стики.
  • Уже після монтажу суху стяжку можна використовувати без побоювання. Головне її якість в тому, що не потрібно чекати тижні, щоб вона повністю висохла. Вже на наступний день можна приступати до укладання підлогового покриття.
  • Через велике навантаження на стінові перекриття бетонна і цементна стяжка має недолік. На 1 м ³ площі створюється навантаження силою в 100-120 кг, і це тільки бетонного розчину. Такого роду перекриття не призначені для такої ваги, тому метод сухого стягування, це найбільш підходящий варіант в ситуації, що склалася.
Яким чином виготовляють бетонну стяжку?
  • Беремо лазерний рівень, і виставляємо маяки-мітки на потрібну нам висоту щодо рівня підлоги. Рівна поверхня підлоги буде залежати від того як буде точно виставлений «нульовий» рівень. Гранична висота «нульового» рівня-1.5 сантиметрів від поверхні підлоги.
Вирівнююча стяжка
  • Поверхю очищаємо від сміття старого підлогового покриття, прибираємо пил і сміття, що залишилося. Будь-які тріщини і нерівності потрібно обов'язково усунути, застосовуючи спеціальну ремонтну суміш, до складу якої входить цемент. Після того як наша поверхню готова, ретельно промазуємо її ґрунтовкою, на основі піску. За допомогою кварцового грунту посилюється адгезія поверхні із цементною стяжкою. У тих місцях, де є стики, щодо підлоги і стін, потрібно проклеїти кромочної, липкою стрічкою. Таким способом ми ізолюємо поверхню.
  • Для того щоб виставити мітки нам знадобиться невеликий відрізок алюмінієвого профілю. За допомогою маяків ми можемо визначити і регулювати рівень товщини вирівнюючого шару.
  • Готуємо розчин до потрібної нам консистенції, виконуючи вказівки інструкції. Потрібно дуже ретельно, до однорідної маси, змішати розчин. Майстри використовують спеціальний міксер - насадку, яка вставляється в дриль, з її допомогою видаляються всі комки. Розчин потрібно використовувати негайно, не чекаючи його загустіння. Отриману масу виливаємо на поверхню, після чого, виробляємо вирівнювання, за допомогою зубчастого валика, обов'язково з довгим держаком. Таким способом ми видаляємо бульбашки від повітря, які в подальшому можуть вплинути на якість вирівнюючого шару.

Товари до даної статті

Ceresit CN-69, самовирівнююча наливна підлога (3-15 мм), 25 кг

Ceresit CN-69, самовирівнююча наливна підлога (3-15 мм), 25 кг

Cамовирівнююча суміш (товщина шару від 3 до 15 мм), для внутрішніх робіт. Суміш Ceresit CN-69 прідназначена для вирівнювання бетонних, цементно - п

424.00грн за шт.

324.10грн/шт. оптова ціна

Полімін ЛЦ-4, самовирівнююча наливна підлога (3-15 мм), 25 кг.

Полімін ЛЦ-4, самовирівнююча наливна підлога (3-15 мм), 25 кг.

Наливна підлога, (товщина шару до 6 мм), для внутрішніх робіт. Застосовується для ремонту тонкошарових недеформівних поверхонь. Після висихання сум

282.60грн за шт.

274.10грн/шт. оптова ціна

Полімін СЦ-5, цементна стяжка АРМ (10-80 мм), 25 кг

Полімін СЦ-5, цементна стяжка АРМ (10-80 мм), 25 кг

Застосовують для грубого вирівнювання основи під фінішне покриття. При заливанні стяжки використовують армуючі сітки, маяки, сталеву арматуру. Особ

145.90грн за шт.

122.00грн/шт. оптова ціна

Майстер Базис, цементна стяжка (5-100 мм), 25 кг

Майстер Базис, цементна стяжка (5-100 мм), 25 кг

Майстер Базис - стяжка, яку застосовують для грубого вирівнювання основи підлоги під фінішне покриття. При заливанні стяжки використовують армуючі сіт

141.70грн за шт.

135.80грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Стяжка і рівна підлога - в чому різниця?"

Написать отзыв