єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Утеплення будинку під сайдинг: який утеплювач вибрати?

 Відгуків: 0
План
Що таке сайдинг
Найчастіше сайдинг являє собою панелі з полівінілхлориду, які застосовуються для оформлення фасадів будівель. Також панелі сайдинга сприяють утеплення будівлі і захищають його від впливу несприятливої погоди, такий як дощ, сніг і т.д. А взагалі сайдинг застосовується не тільки в житловому будівництві, але і для промислових об'єктів.
Які види сайдингу бувають
Сайдинг буває металевий, дерев'яний і вініловий. Для обробки фасадів житлових будинків найбільше популярний вініловий сайдинг. Він дешевше, на відміну від металевого сайдингу і практичніше ніж дерев'яний.
Вініловий сайдинг випускають у вигляді ПВХ панелей 20-25 см в ширину і до 4 м в довжину. Сайдинг відрізняється хорошою стійкістю до погодних змін, легко миється, швидко монтується, має багато різних квітів.
Кольорові панелі вінілового сайдинга
Вініловий сайдинг відмінно підходить для облицювання будівель, і навіть найстаріших посторек. Зазвичай під сайдинг зовні встановлюють утеплювач, за рахунок чого зберігається внутрішня площа.
Який утеплювач використовують для утеплення будинку під сайдинг
Для утеплення під сайдинг часто використовують пінопласт, пінополістирол, мінвату тощо.
  1. Мінеральну вату найкраще використовувати в плитах 1м х 0,5 м. На відміну від рулонів, плити кріпити зручніше і тримаються вони набагато краще. У той час як вата в рулонах може сповзти вниз. Недолік мінеральної вати полягає у високому коефіцієнті водопоглинання, який становить майже 70%. Для утеплення будинку під сайдинг підходить Rockwool Wentirock MAX, Техноніколь ТЕХНОВЕНТ, універсальні плити URSA, Knauf тепло плита:
  • Плити Rockwool Wentirock MAX застосовуються для утеплення зовнішніх стін будівель під оздоблення сайдингом, вагонкою і т.д. Дуже прості в монтажі, легко укладаються.
  • Техноніколь Техновент має 80 щільність і призначений для утеплення вентильованих фасадів під сайдинг, вагонку, і т.д. Мінеральна вата має невелику об'ємну вагу, що не створює додаткових навантажень на фасади будівель і споруд.
Утеплювач Техноніколь Техновент. Мінеральна вата в матах
  • Універсальні плити URSA продаються розміром 1250х600 мм. Сам матеріал відрізняється своєю пружністю, легким вагою, практичністю у використанні, такі плити швидко відновлюють свою форму при стисненні. Урса P-15 застосовується для зовнішнього утеплення фасадів під сайдинг.
  • Knauf тепло плита. Knauf Insulation буває двох видів: щільні і більш м'які еластичні плити. Другий вид має низьку щільність і застосовуються для утеплення під сайдинг, стінових сендвіч-панелей, міжкімнатних перегородок та інших гіпсокартонних конструкцій. Можна сказати що плити Кнауф - універсальні.
Мінеральна вата в плитах і пінопласт
  1. Пінолпаст – це зручний і простий в установці утеплювач, він жорсткий, але при цьому легкий, відмінно стикуватися на стінах. Ціна пінопласту особливо не відрізняється від мінеральної вати, тому, не завжди, коли ви вибираєте пенолпаст, ви економите. Максимальний термін служби пінопласту 15 років, не більше.
Також пінопласт має дуже низьку паропроникність, що призводить до відсутності природного повітрообміну в будинку і більше дає ефект "термоса". Рішенням цього питання стане часте провітрювання приміщень або ж використання механічної вентиляції. Ці нескладні методи допоможуть позбутися від надлишку вологи в будинку, але при цьому може призвести до невеликої втрати тепла в кімнатах.
  1. Екструдований пінополістирол має дуже високу щільність - до 40 кг на м3. Даний матеріал має низьку теплопровідність і високим рівнем водопоглинання. Саме висока ступінь горючості 1-4 є головним недостакі етогно виду утеплювача. А взагалі основне завдання пінополістиролу це теплоізоляція під теплу підлогу і облицювання цоколя під засипку. Але дуже часто ЕППС використовують для утеплення стін, в той час як для цих цілей краще використовувати пенолпаст.
Процес монтажу утеплювача під сайдинг
Сайдинг монтується досить просто. Спершу вертикально кріпляться дерев'яні бруси, найчастіше використовують брус 50х50 мм. Між брусами укладають утеплювач, після чого закривають ветобарьером, і набивають поверх ветобарьера Контррейка розміром 20х50 мм (використовується для монтажу металочерепиці).
Вітробар'єр - це спеціальна мембрана, яка випускає пар з внутрішньої сторони, і не пропускає пар і вологу зовні до утеплювача. Такий принцип роботи вітробар'єру дозволяє утеплювачу завжди залишатися сухим, і не вбирати вологу. Потім перпендикулярно направляє з дерева набивається сайдинг.
На малюнку нижче наочно показано як можна утеплити будинок із зовнішнього боку за допомогою вінілового сайдингу.
Утеплення фасаду під сайдинг
Також, замість дерев'яних брусів, для каркаса можна використовувати металевий профіль (підійде звичайний профіль для гіпсокартону). Монтують сайдинг на металевий профіль так само як ін а на дерев'яний брус.
Монтаж сайдингу на утеплювач
Використання таких матеріалів як мінвата, пенолпаст або ЕППС під сайдинг є мабуть найпростішим і маловитратним способом утеплити будинок із зовнішнього боку.

Товари до даної статті

Сілтек Т-85, клей для пінопласту і мінеральної вати, 25 кг.

Сілтек Т-85, клей для пінопласту і мінеральної вати, 25 кг.

Клей для кріплеюння теплоізоляції: пінопласту, мінеральних / базальтових ват . Для внутрішніх та зовнішніх робіт. Морозостійкий. Допускається за

223.20грн за шт.

204.00грн/шт. оптова ціна

Полимин П-19, клей для пінополістиролу та мінеральної вати, 25 кг

Полимин П-19, клей для пінополістиролу та мінеральної вати, 25 кг

Полімін П-19 – це клей, який використовується для утеплення будівель за допомогою пінопласту, пінополістиролу і мінвати. Клей призначе

228.60грн за шт.

169.00грн/шт. оптова ціна

Rockwool Вентірок MAX для утеплення вентильованих фасадів

Rockwool Вентірок MAX для утеплення вентильованих фасадів

Теплоізоляція вентильованих фасадів Плити Rockwool Wentirock MAX виготовлені з розплаву базальту у вигляді тонких волокон сформованих у плити певно

за м2

340.50грн за м2

332.00грн/м2 оптова ціна

Техноплекс Пінополістирол, 35-а плотн.

Техноплекс Пінополістирол, 35-а плотн.

Пінополістирол ТЕХНОПЛЕКС - це теплоізоляційний екструдований пінополістирол. Універсальний матеріал, який застосовується для теплоізоляції підлог (пі

Більше варіантів
за лист

80.50грн за лист

79.00грн/лист оптова ціна

Піноборд Пінополістирол 1200х550 мм, щільн. 30 кг/м3

Піноборд Пінополістирол 1200х550 мм, щільн. 30 кг/м3

Екструдований пінополістирол Пеноборд в будівництві застосовується, як утеплювач і теплоізоляційний матеріал для різних поверхонь - фундаменту, вутрен

Більше варіантів
за лист

77.90грн за лист

75.70грн/лист оптова ціна

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 використовується для утеплення будинків в приватному і промисловому будівництві, також він застосовується під час роботи з дахами, ст

Більше варіантів
за лист

23.00грн за лист

23.00грн/лист оптова ціна

Відгук про  "Утеплення будинку під сайдинг: який утеплювач вибрати?"

Написать отзыв