єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Утеплення фасадів - сучасні технології

 Відгуків: 0

Фасадне утеплення давно стало найпершим необхідністю, як в приватному житловому секторі, так і для власників квартир. При правильному підході сучасні технології теплоізоляції будівель і споруд дають наступні переваги:

  1. Економія енергоресурсів;
  2. Комфортна температура в зимовий період часу;

Зовнішнє утеплення

Серед усіх способів теплоізоляції саме зовнішнє утеплення фасадів будівлі дає найбільш яскраво виражений ефект і безліч додаткових переваг:

  • Несучі і огороджувальні будівельні конструкції захищені від негативного зовнішнього впливу, зокрема переохолодження, перегріву і впливу вологи. Це додатково збільшує термін експлуатації споруди;
  • Внутрішні приміщення захищаються від вуличного шуму;
  • Винесення точки роси за межі приміщення сприяє поліпшенню мікроклімату і дозволяє позбутися від грибка і цвілі.

Технології фасадного утеплення

На даний момент найчастіше використовуються дві основні технології утеплення фасадів:

Контактна. Використовуються плити теплоізоляції високої щільності. Допускається мінеральна або базальтова вата, пінополіуретан, екструдований пінополістирол і т.п. Теплоізоляція кріпиться безпосередньо на стіну за допомогою спеціальної клейової суміші. При монтажі на верхніх поверхах застосовуються додаткові закріплення за допомогою дюбелів типу "парасолька" (грибок). Причому, чим вище поверховість, тим більша кількість кріпильних елементів на1м2 необхідно за нормативами.

Як чорновий штукатурки використовується той же тип клейової суміші, нанесений в два шари з сіткою серпянкой між ними. Зовнішній декоративно-обробний шар штукатурки виконує як декоративну, так і захисну функцію. Як правило, це різні штукатурки типу короїд або баранчик.

Як теплоізоляцію, так і витратні і допоміжні матеріали для фасадної теплоізоляції ви можете придбати в інтернет-магазині knauf.kiev.ua.

Навісні системи (вентильований утеплений фасад). Це більш сучасний і ефективний метод, який вимагає, однак, великих фінансових витрат. Його суть полягає у використанні навісних конструкцій - спеціального самонесучого каркаса, що прикріплюється до фасаду будівлі. У приватному житловому будівництві плити теплоізоляції розташовуються в осередках каркаса без будь-якого додаткового опалення. При зведенні багатоповерхових комерційних споруд теплоізоляційні елементи додатково кріпляться до каркасу спеціальними пристосуваннями. Одним з основних відмінностей від контактного способу утеплення фасаду є створення повітряного прошарку в 2-5 см, між зовнішньою поверхнею стіни і теплоізоляційним матеріалом.

Таким чином, волога, яка надходить з будівлі через мікро дифузію, не скупчується на внутрішній поверхні теплоізоляції, а відводяться від поверхні стіни. Це істотно збільшує термін служби несучих і огороджувальних конструкцій. Крім того технологія утеплення за допомогою навісних конструкцій дає додаткові переваги:

  • Роботу по утепленню фасаду можна здійснювати в будь-який час року, так як при цьому не застосовуються "мокрі" процеси;
  • Немає необхідності в ремонті або будь-який інший підготовці поверхні підстави. Будь-які дефекти і нерівності, за умови, що їх рельєф не перевищує 5 см, не роблять істотного впливу на процес монтажу або ефективність утеплення;
  • Істотно зростає ефективність теплоізоляції при тій же товщині утеплювача через наявність додаткової повітряного прошарку.

Відгук про  "Утеплення фасадів - сучасні технології"

Написать отзыв