єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Утеплюємо будинок. Як не витратити гроші даремно ?

 Відгуків: 0

Можна вибрати необхідні матеріали для утеплення будинку, але покласти їх неправильно - Як уникнути містків холоду? Як уникнути проникнення вогкості і грибка в утеплювач?

За твердженням фахівців, велика кількість тепла втрачається не тільки через стіни, підлогу і так звані «містки холоду», але і стелю. Якщо в приватному будинку облаштовано мансарда, то покрівля повинна бути по можливості, утеплена належним чином.

З чого складається покрівельний «пиріг»?

Він складається з декількох шарів, які забезпечують надійну і якісну теплоізоляцію покрівлі. Шари розташовуються зверху вниз, з огляду на принцип паровідводом.

Перед тим як приступити до утеплення мансарди, потрібно враховувати момент втрати тепла, не тільки через скатну частина даху, а й торцеві фронтони. Якщо з яких-небудь причин немає можливості утеплити фронтони з зовнішнього боку, їх можна утеплити з внутрішньої, при цьому, одночасно можна зробити обшивку стін ДСП, ОСБ, гіпсокартоном і іншим матеріалом. Ту ж роботу можна виконати і з вертикальною частиною стіни, яка розташовується між скатом покрівлі та підлогою.

Для кращого ефекту збереження тепла потрібно якомога ретельніше зробити перевірку всього будинку на наявність утеплених місць. Матеріал по теплоізоляції потрібно укладати дуже щільно шар до шару, щоб по можливості уникнути утворення дрібних щілин і зазорів. Плити найдоцільніше розташовувати в кілька шарів таким чином, щоб зазори попереднього шару накривалися цілої плитою, наступного. Якщо товщина теплоізоляційного шару більше ніж товщина крокв, то утеплення здійснюється в кілька етапів:

Теплоізоляція встановлюється на товщину наявних крокв, після чого, монтують каркас, в якому мають у своєму розпорядженні ще один шар теплоізоляції. Тут дуже важливий момент має жорсткість матеріалу, в гіршому випадку буде відбуватися сповзання, або його провисання. Як результат, теплоізоляційний матеріал буде пропускати велику кількість холоду. Немає утеплювачів хороших і поганих, просто вони використовуються не за призначенням.

Кожен з типів, видів утеплювального матеріалу має свою сферу застосування, наприклад:

  • для фасадів - пінополістирол, або мінералізована вата підвищеної щільності.

  • щоб утеплити вентильовані каркасні конструкції стін - найкраще підійдуть плити з скловолокна або легкі мінеральні вати.

Будь-який матеріал для утеплення, який використовується за призначенням, може забезпечити будівлю максимальним захистом від проникнення холоду та вологості.

Товари до даної статті

OSB-3 Україна, вологостійка плита із дерева, 1250х2500 мм

OSB-3 Україна, вологостійка плита із дерева, 1250х2500 мм

OSB - деревностружечна плита. Головна особливість плити OSB в тому, що стружка в шарах плити орієнтована, а саме зовнішні шари направлені уздо

Більше варіантів
за лист

355.00грн за лист

355.00грн/лист оптова ціна

Брус

Брус

Брус - це універсальний природний будівельний матеріал, який використовується в найрізноманітніших роботах. Являє собою дерев'яний брус обпиляними з у

Більше варіантів
за шт.

92.70грн за шт.

86.70грн/шт. оптова ціна

Акція
Техноніколь (Світондейл) Роклайт, базальтова вата

Техноніколь (Світондейл) Роклайт, базальтова вата

Базальтова Вата Техноніколь Роклайт застосовується в цивільному та промисловому будівництві для теплоізоляції мансардних приміщень, міжкімнатних перег

за м2

73.50грн за м2

70.00грн/м2 оптова ціна

Відгук про  "Утеплюємо будинок. Як не витратити гроші даремно ?"

Написать отзыв