єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Таємниці виробництва пінопласту

 Відгуків: 0
План
Як виробляють пінопласт
Технологія виготовлення пінопласта влаштована так, що весь виробничий процес йде по конвеєру і складається з таких етапів як:
  • спінення
  • вилежування
  • формування
  • різання
Виробництво пінопласту - процес безвідходний, так як, весь залишковий матеріал подрібнюється і потрапляє до попередньо спінених полістирольних гранул.
Для організації виробництва пінополістирола буде потрібна комплексна технологічна установка, яка представляє собою наступне обладнання:
  • дозатор сировини
  • піноутворювач
  • блок-форма
  • парогенератор
  • акумулятор пара
  • верстат різання
  • дробарка відходів
  • вакуумна установка (вакуумний насос + ресивер)
  • пневмотранспорт
  • пульт управління ділянкою спінювання
  • вентилятор пневмотранспорта
  • мішки бункерів
  • верстат для упаковки пінопласту
  • сушка пінополістиролу
Цей комплекс є базовим, можлива комплектація в залежності від технічного завдання замовника.
Виробнича лінія пінопласту
Вимоги до виробничої лінії пінопласту
Сьогодні в умовах масового виробництва пінопласту на ринку будівельних матеріалів, йде конкуренція не за ціну готового продукту.
Виробити дійсно якісний пінопласт можна тільки на спеціальному технологічному обладнанні, яке повинно відповідати всім вимогам і стандартам. Від якості матеріалу, виробленого на професійному обладнанні, залежить і ціна пінопласту.
Устаткування для виробництва пінопласту стало комплексним рішенням у виготовленні листового пінопласту, пінополістирольних плит ДСТУ Б В.2.7-8-94 і блоків незнімної пінополістирольної опалубки, які використовуються в ремонтно-будівельній сфері
На висококваліфікованому обладнанні здійснюється виробництво марки пінополістирола згідно Державному Стандарту Якості ГОСТ 15588-862:
  • М-15 щільністю 10,0 - 14,8 кг/м3
  • М-25 щільністю 15,0 - 24,0 кг/м3
  • М-35 щільністю 25,0 - 34,0 кг/м3
Для установки обладнання потрібна площа 90-120 м. кв., з висотою стелі 3,7 - 3,8, температурою +5 ... + 30, системою водопостачання (к-ть л. в зміну 300-500), енергопостачанням кВт . сумарного навантаження 100-120, вентиляцією (примусово, приточно-отточное), наявністю під'їзних шляхів, складських, побутових та підсобних приміщень, які також повинні також відповідати стандартам.
Для того, що б повністю налагодити виробництво пінопласту зі спеціальним обладнанням, необхідно підготувати відповідну площу приміщення (не менш 150 м2, висота - 5 м). Таке обладнання монтується безпосередньо в підготовленому приміщенні, з дотриманням технологічної схеми.
Сировиною для виготовлення пінопласту є полістирол ПСВ, його міжнародне визначення EPS.
Короткий огляд устаткування для виробництва пінопласту
Дозатор сировини забезпечує автономне і рівномірне подавання гранульованого сировини, в установку попереднього спінювання, що дозволяє отримувати точну вагу гранул. Дозатор сировини працює автономно, тому не вимагає тривалого спостереження і оперативного зміни налаштувань в цій частині технологічного процесу.

Дозатор сировини
Предвспінювач проводить вспенивание гранул полістиролу. Залежно від заданої щільності, вспенивание може бути одноразовим або багаторазовим. Під дією пари гранули полістиролу збільшується до необхідних значень щільності.
Предвспінювач
У формувальній машині спінені гранули формуються в блоки. З бункера завантаження гранули потрапляють в блок-форму, куди під невеликим тиском надходить пар. В результаті гранули нагріваються повторно, збільшуючись в обсязі і під тиском, з'єднуються між собою. Таким чином, виходить блок пінопласту.
Автоматизований процес формування блоків, сприяє високій продуктивності і стабільної щільності одержуваних блоків.
Після формування вакуумна установка охолоджує і усуває вологу з готового блоку пінопласту. Така установка укомплектована вакуумним насосом і ресивером.
Автоматична блок-форма з вакуумним охолодженням
Акумулятор пара сприяє накопиченню пара, завдяки якому формується блок.

Акумулятор пара
Існують різні установки різання пінопласту:
  • автоматичні безперервні лінії різання, які дозволяють здійснювати тривимірне різання (горизонтальне, вертикальне і поперечне).
  • фігурне різання, процес якої повністю автоматизований. Всі креслення вводяться в комп'ютер, а установка працює за програмою, таким чином, за один раз можна вирізати кілька складних деталей.
Незалежно від характеру продукції, полістирол нарізають за допомогою мідного або нікелевого дроту, нагрітого електрикою. Дріт розплавляє полістирол, завдяки чому можна отримати тонкі розрізи аж до міліметрової точності.

Автоматична безперервна лінія різання
Фігурне (двомірне) різання
Дробилка відходів подрібнює обрізки пінопласту на вихідні гранули, з метою їх вторинної переробки на виробництві. Завдяки якісному дробленню, можна додавати подрібнені обрізки пінопласту до наступної партії основної сировини (1: 8 від загальної маси вихідного матеріалу), без ризику зниження якості вироблених блоків полістиролу. Як видно, виробництво пінополістиролу є безвідходним. Дробарка може використовуватися не тільки у виробництві полістиролу, але для подрібнення витраченої упаковки та інших відходів пінопласту.

Дробилка відходів
Пневмотранспорт переміщує пінополістирол по всій площі виробництва, функціонує за принципом інжектора, не мнучи і не пошкоджуючи свіжі гранули під час перекачки. Спеціальна конструкція пневмотранспорта не дозволяє йому засмічуватись, а це в свою чергу запобігає поломку дорогих вентиляторів. Під час проміжної транспортування на пневмотранспорті, свіжеспіненні гранули підсушують.

Вентилятор пневмотранспортау
Парогенератор - головне джерело пара на виробництві пінопласту. Якість виробленої пари, його насиченість і температура, безпосередньо впливають на якість вспенивающем гранул і виробленого пінопласту. Альтернативою електричним парогенераторів, які застосовуються на виробництві пінопласту, можуть бути газові, твердопаливні або рідкопаливні парогенератори.

Парогенератор
Паровий накопичувач сприяє стабілізації пара, створює запас пара із заданими властивостями, що в рази підвищує якість одержуваної продукції.
Мішки використовуються в бункерах стабілізації пінополістиролу

Мішки
Готові блоки зважуються на вагах, що дозволяє проводити контроль їх щільності.

Ваги
Завдяки виробленому сушінні спінених гранул пінополістиролу можна значно скоротити час стабілізації гранул.
Сушка спінених гранул пінополістиролу
Після завершення всіх етапів виробничого процесу, готовий продукт відправляється на верстат упаковки, який призначений для упаковки пінополістиролу.
Верстат упаковки пінополістиролу
В результаті, ми отримуємо готовий до експлуатації продукт– пінопласт/пінополістирол, який знайшов своє застосування в різних сферах, таких як ремонтно-будівельна, творча, комерційна (наприклад, зовнішня і внутрішня реклама і т.д.).
На wikibud.com.ua можні купити пінопласт оптом і в роздріб

Товари до даної статті

Піноблок

Піноблок

Піноблок - будівельний матеріал, виробляється з різновиду пористого бетону - пінобетону. У будівництві застосовується як утеплювач, дозволяє зводити б

Ціну уточнюйте
Техноплекс Пінополістирол, 35-а плотн.

Техноплекс Пінополістирол, 35-а плотн.

Пінополістирол ТЕХНОПЛЕКС - це теплоізоляційний екструдований пінополістирол. Універсальний матеріал, який застосовується для теплоізоляції підлог (пі

Більше варіантів
за лист

80.50грн за лист

79.00грн/лист оптова ціна

Екопліт Пінополістирол пл. 35-а, 1180х580 мм

Екопліт Пінополістирол пл. 35-а, 1180х580 мм

Пінополістирол Екопліт - це відмінний ізолюючий матеріал. Він призначений як ізолюючий шар при зведенні фундаментів, цокольних поверхів, фасадів будів

Більше варіантів
за лист
Ціну уточнюйте
Піноборд Пінополістирол 1200х550 мм, щільн. 30 кг/м3

Піноборд Пінополістирол 1200х550 мм, щільн. 30 кг/м3

Екструдований пінополістирол Пеноборд в будівництві застосовується, як утеплювач і теплоізоляційний матеріал для різних поверхонь - фундаменту, вутрен

Більше варіантів
за лист

77.90грн за лист

75.70грн/лист оптова ціна

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 (EPS-70)

Пінопласт ПСБ-25 використовується для утеплення будинків в приватному і промисловому будівництві, також він застосовується під час роботи з дахами, ст

Більше варіантів
за лист

23.00грн за лист

23.00грн/лист оптова ціна

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80)

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80)

Пінопласт ПСБ-35 (EPS-80) теплоізоляційний матеріал, який використовується в різних сферах індивідуального і житлового будівництва. З його допомогою м

Більше варіантів
за лист

51.30грн за лист

49.80грн/лист оптова ціна

Пінополістирольні гранули

Пінополістирольні гранули

Пінополістирольні гранули-це спіненого пінополістиролу. Гранула- це кулька заповнень за допомогою газу. Гранули застосовують для теплоізоляції, звукоі

за шт.

607.60грн за шт.

589.00грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Таємниці виробництва пінопласту"

Написать отзыв