єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Чим відрізняється вологостійкий гіпсокартон від звичайного?

 Відгуків: 0

Найбільш широку популярність, серед матеріалів дозволяють здійснювати обробку з подальшим декоруванням поверхні, мають гіпсокартонні системи. Вони дозволяють швидко виконати повний цикл ремонту, починаючи з підготовки підстави і закінчуючи нанесенням декоративних матеріалів. При цьому практично повністю виключаються "мокрі" процеси, пов'язані з нанесенням штукатурних розчинів.

З додаткових переваг використання гіпсокартону слід зазначити високу технологічність матеріалу і пов'язані з нею широкі можливості реалізації найрізноманітніших дизайнерських рішень. Листи можна використовувати не тільки для обробки стін і стель, а й для створення різних декоративних та архітектурних елементів.

image/catalog/statti/№11-13/1.jpg

Knauf гіпсокартон вологостійкий, 12,5 мм

може використовуватися не тільки для облицювання стін і стелі, але і для створення фартуха ванній

ВАЖЛИВО! Слід зауважити, що найбільш якісну продукцію - ДКЛ, виробляє компанія Knauf. Ви зможете купити не тільки гіпсокартонні листи всіх типів, але і весь спектр супутніх товарів, починаючи від елементів кріплення і каркасом і закінчуючи клейовими сумішами, шпаклівками, грунтовками і т.п.

Основні відмінності в технічних характеристиках звичайного і вологостійкого гіпсокартону

Характеристика

ГКЛВ

ГКЛ - Knauf стіновий гіпсокартон, 12,5 мм

Візуальні відмінності

Колір зовнішніх шарів вологостійкого гіпсокартону зелений з синім маркуванням Колір картону сірий, маркування синє

Зовнішні шари

Картон оброблений гідрофобними і антибактеріальними речовинами, які перешкоджають проникненню вологи всередині матеріалу, а також запобігають виникненню і поширення цвілі і грибка Картон додатково не обробляється, легко намокає і пропускає воду до гіпсового сердечника. Рекомендується зберігати в сухих приміщеннях з вологістю не перевищує 70%.

Внутрішній шар

До складу гіпсу внутрішнього сердечника входять вологовідштовхувальні добавки, які уповільнюють інфільтрацію вологи крізь лист ГКЛ. Ці модифікатори біологічно інертні і абсолютно безпечні для здоров'я людини. Однак особи їх наявності трохи зростає загальна вага і ціна ГКЛВ. До складу гіпсу додається незначна кількість модифікуючих добавок, що підвищують міцність характеристики матеріалу.

 

Особливості використання

Звичайний гіпсокартон, як стіновий, так і стельовий товщиною 9,5 мм, використовується виключно в приміщеннях, постійна вологість яких не перевищує 70%.

image/catalog/statti/№11-13/2.jpg

Використання стельового гіпсокартону в ремонті

Вологостійкий гіпсокартон всіх модифікацій використовується в приміщеннях з періодично підвищується вологістю і температурою: ванні кімнати, душові, парильні і т.п. Для приміщень з постійно високою вологістю типу критих басейнів, а так само для мансард, лоджій і засклених балконів необхідний додатковий захист ГКЛВ у вигляді вологостійких оздоблювальних матеріалів: керамічна плитка, вологостійка фарба і т.п. Так само рекомендується для облицювання стель кухонь використовувати вологостійкий стельовий гіпсокартон Knauf 9,5 мм. Так як під час готування вологе повітря і пар піднімається у верхню частину приміщення.

image/catalog/statti/№11-13/3.jpg

Результат неправильного вибору типу гіпсокартону - цвіль на кухні

Особливості застосування

Установка звичайного гіпсокартону здійснюється на будь-який, призначений для кріплення ГКЛ клей, або на каркас (металевий або дерев'яний). ГКЛВ допускається закріп на вологостійкі клейові суміші типу спеціалізованих полімерних клеїв (поліуретанові або силіконові) або гипсово-полімерних мастик. У разі установки листів на каркас, рекомендується використовувати металеві профілю виробництва Knauf, що мають надійне антикорозійне покриття. У приміщеннях періодично підвищується вологість допускається застосування дерев'яних брусів, але тільки в разі їх ретельно обробки антисептиками.

Відгук про  "Чим відрізняється вологостійкий гіпсокартон від звичайного?"

Написать отзыв