єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Як нанести рівно шпаклівку?

 Відгуків: 0

Як рівно нанести шпаклівку?

Види шпаклівки: який обрати для роботи?

Як нанести шпаклівку? Рекомендації та лайфхаки

Рівна шпаклівка – не таке вже й складне завдання, якщо підійти до справи відповідально: обрати якісні матеріали та ознайомитися з особливостями і технологіями нанесення.

Види шпаклівки: який обрати для роботи?

Перший і важливий нюанс – шпаклівкою можна вирівняти тільки невеликі перепади та приховати дрібні недоліки. Якщо основа дуже нерівна і з великими сколами та тріщинами – спочатку потрібно купити та нанести штукатурку.

Вибираємо шпаклівку за призначенням:

  • Стартова підійде, якщо основу попередньо треба вирівняти та усунути дефекти. Її наносять шаром до 2 см, а після висихання шліфують.
  • Фінішна наноситься або поверх стартової, або на рівну основу та дозволяє створити рівне гладеньке покриття під фарбування або декорування.
  • Універсальною можна і приховати дефекти, і зробити гладеньку поверхню, однак ціна якісного матеріалу досить висока.

Склад також має значення:

  • Найзручнішими у роботі вважаються суміші на полімерній основі. Тож, якщо ваш основний запит: як швидко нанести шпаклівку – наша відповідь: купити полімерну. Вона найдорожча, але максимально пластична та не розтріскується.
  • Гіпсові теж відрізняються пластичністю, але підходять тільки для сухих приміщень.
  • Цементні ж навпаки – стійкі до вологи, проте можуть давати усадку та тріщини.

І останній критерій вибору: суха суміш чи готова шпаклівка. Якщо потрібно, щоб ремонт обійшовся порівняно недорого – варто купити суху шпаклівку, а якщо немає обмежень по бюджету – можна вибрати готову, адже з нею працювати простіше.

Виробник – також один з критеріїв вибору, однак, купуючи в нашому інтернет-магазині, щодо цього можете не хвилюватися – у нас представлена продукція тільки надійних та перевірених брендів Knauf, Kreisel, Master, Moment, Sniezka, Ceresit та інших.

Як нанести шпаклівку? Рекомендації та лайфхаки

  1.  Якісно підготуйте поверхню: видаліть всі старі покриття, плями, бруд, пил, а також дістаньте із стін старі гвіздки, дюбеля і шурупи – в майбутньому вони можуть поржавіти та утворити жовті плями на штукатурці.
  2.  Обов’язково погрунтуйте основу: це забезпечить кращу адгезію та захистить поверхню від проступання застарілих плям чи появи плісняви.
  3. Використання малярної сітки та маяків допомагає досягти максимально рівного покриття, прикладаючи мінімум зусиль. Тобто, спочатку треба визначити проблемні зони, поставити маяки, а в ході роботи слідувати за ними та періодично перевіряти рівність будівельним рівнем.
  4. Перед тим, як нанести фінішну шпаклівку, переконайтеся, що стартова повністю висохла, зашліфуйте поверхню.
  5. Не варто намагатися вирівняти фінішною шпаклівкою значні недоліки, вона або не триматиметься, або ви витратите багато часу та матеріалу. Цю суміш наносять мінімальним шаром у кілька міліметрів. Тож, якщо ви знаєте, що з основою є певні проблеми, але не хочете почергово наносити стартову та фішіншу суміш – купуйте універсальну.

Кожен вид шпаклівки наноситься за певною технологією, також вибір технології залежить від матеріалу основи. Окремі рекомендації є щодо облицювання зовнішніх та внутрішніх кутів. Тож, для того, щоб нанести шпаклювальну суміш легко та швидко – треба врахувати низку нюансів та правильно обрати матеріали, інструмент.

З вибором усього необхідного для шпаклювання стін та стелі вам допоможуть менеджери нашого інтернет-магазину. Ми забезпечимо швидку доставку ваших замовлень та допоможемо порадами.

Товари до даної статті

Knauf HP Finish, шпаклівка гіпсова фінішна (1-3мм), 25 кг

Knauf HP Finish, шпаклівка гіпсова фінішна (1-3мм), 25 кг

Knauf HP Finish, 25кг Фінішна штукатурка на основі гіпсу, для робіт всередині приміщень. Штукатурка українського виробника. Призначена для вирівнюв

255.50грн за шт.

252.30грн/шт. оптова ціна

Ceresit CT -29, шпаклівка цементно-вапняна стартова (2-20 мм), 25 кг

Ceresit CT -29, шпаклівка цементно-вапняна стартова (2-20 мм), 25 кг

Ceresit CT -29 - це універсальна шпаклювальна суміш на мінеральній основі, призначена для використання зовні і всередині приміщень. Галузь застосув

399.00грн за шт.

295.30грн/шт. оптова ціна

Caparol Akkordspachtel Fein, готова шпаклівка (1-1,5 мм), 25 кг

Caparol Akkordspachtel Fein, готова шпаклівка (1-1,5 мм), 25 кг

Шпаклівка Капарол Аккордшпатель застосовується всередині приміщень для усунення незначних дефектів: тріщин, каверн, нерівностей бетону і оштукату

1395.00грн за шт.

Ceresit (THOMSIT) R 790 Грунт-шпаклівка для підлоги, 14 кг

Ceresit (THOMSIT) R 790 Грунт-шпаклівка для підлоги, 14 кг

Ceresit (THOMSIT) R 790 може використовуватися і як грунтовка, яка підвищує адгезію, та  в якості ремонтної суміші для заповнення деформаційних ш

3106.20грн за шт.

3011.10грн/шт. оптова ціна

Knauf HP Finish, шпаклівка фінішна, 15 кг

Knauf HP Finish, шпаклівка фінішна, 15 кг

НР Фініш це універсальна суміш на основі гіпсу, збагачена добавками, з поліпшеними адгезійними якостями. Застосовується для тонкого шпаклювання стін і

Ціну уточнюйте
Aygips Saten Ultra White шпаклівка гіпсова фінішна, 25 кг

Aygips Saten Ultra White шпаклівка гіпсова фінішна, 25 кг

Фінішна шпаклівка Aygips Saten Ultra White застосовується для внутрішнього оздоблення та ремонту поверхонь стін та стель під фарбування, шпалери тощо.

239.80грн за уп.

236.60грн/уп. оптова ціна

Dufa Acryl-Spachtel, фінішна акрилова шпаклівка, 16 кг

Dufa Acryl-Spachtel, фінішна акрилова шпаклівка, 16 кг

Dufa Acryl-Spachtel - Готова до застосування біла фінішна шпаклівка, застосовується для шпаклювання та фінішного вирівнювання поверхонь. Утворює ідеал

720.00грн за шт.

Відгук про  "Як нанести рівно шпаклівку?"

Написать отзыв