єВідновлення єВідновлення
Купуючи у нас<br>ви підтримуєте ЗСУ Купуючи у нас
ви підтримуєте ЗСУ
Написати 0
оформити

Чи можна будувати лазню з фанери?

 Відгуків: 0

Чи можна будувати лазню з фанери?

Фанера у лазні: чи можна використовувати?

Які конструктивні елементи лазні можна зробити з фанери?

Які ще матеріали знадобляться для лазні?

Лазня або сауна – це мрія багатьох власників приватних будинків, адже її можна побудувати просто у себе в подвір’ї і використовувати коли завгодно. Та коли власна лазня починає перетворювати з мрії у реалізований задум – постає питання: з чого краще її побудувати, щоб було недорого, комфортно та красиво? Сьогодні розглянемо варіанти спорудження лазні з фанери.

Фанера у лазні: чи можна використовувати?

Мікроклімат сауни диктує такі вимоги до матеріалів, що будуть використовуватися у будівництві:

  • Високі показники стійкості до вологи в повітрі та контакту з водою;
  • Стійкість до високих температур та температурних перепадів, адже протягом кількох годин температура в приміщенні може досягати 60-70°С;
  • Екологічність (не тільки за нормальних умова, а й при нагріванні).

Вже з перерахованих умов видно, що купити будь-яку фанеру не вийде – потрібна саме вологостійка.

Які конструктивні елементи лазні можна зробити з фанери?

Найчастіше сучасні сауни будують по принципу сендвіча:

  1. Внутрішнє оздоблення;
  2. Пароізоляція
  3. Утеплювач
  4. Гідроізоляція
  5. Вітрозахисний шар
  6. Зовнішнє оздоблення

Крім того, будівля може складатися не лише з парілки, вона має передбанник, душ, кімнату для відпочинку. Тож при спорудженні в різних частинах лазні можна використати різні матеріали.

У передбаннику та кімнаті для відпочинку найнижчі температура і вологість – фанеру можна використати для облицювання стін і стелі, облаштування підлоги (чорнова основа), виготовлення меблів та декоративних елементів. З цією метою можна використовувати матеріал з маркування ФК – вологостійка, з нетоксичним клеєм.

Для всієї будівлі фанера може використовуватися у якості вітрозахисного бар’єру після утеплювача із зовнішнього боку стін. Оскільки так вона практично не контактує з водою, не зазнає впливу високої температури – можна застосувати і матеріал ФК, і дещо дешевший варіант ФСФ. Цей різновид стійкий до вологи, але для склеювання листів шпону застосовують клейову суміш із вмістом формальдегіду, тож матеріал підходить виключно для фасадних будівельних робіт.

Довгий час фанеру не використовували для облицювання приміщень з високою вологістю та температурою, як душ чи парилка. Але виробники не зупиняються у вдосконаленні матеріалів, тож зараз можна придбати фанеру, яка чудово підходить для лазні або сауни. Єдиний її недолік – ціна.

Які ще матеріали знадобляться для лазні?

Будувати лазню можна за різними технологіями і з використанням великого асортименту будматеріалів, але обов’язковим є використання утеплювача. Саме від допоможе підтримувати температурний режим на потрібному рівні тривалий час і забезпечить економію палива.

З цією метою застосовують мінеральну вату, базальтову вату, екструдований пінополістирол. Вибір залежить від розміщення – всередині чи зовні приміщення, а також від бюджету.

В нашому інтернет-магазині на вас чекає великий вибір будівельних матеріалів для лазні та інших будівель від кращих виробників:

  • Утеплювачі (Isover, Knauf, Rockwool);
  • Гідро- та пароізоляція
  • Пиломатеріали (OSB, ДСП, фанера, брус).

Наші менеджери допоможуть вам обрати всі необхідні будматеріали для будівництва сауни чи лазні своєї мрії, спорудження інших будівель чи ремонту. Ми забезпечуємо зручну доставку ваших замовлень. 

Товари до даної статті

Фанера ФК вологостійка, 1525х1525 мм

Фанера ФК вологостійка, 1525х1525 мм

Фанера - деревно - шарова будівельна плита. Виготовляється шляхом склеювання спеціально підготовленого шпону. Кількість шпон йде від 3 і більше. Шп

Більше варіантів
за лист

301.10грн за лист

300.00грн/лист оптова ціна

Фанера ФСФ - підвищеної вологостійкості, розмір 1250×2500 мм

Фанера ФСФ - підвищеної вологостійкості, розмір 1250×2500 мм

Фанера 1250х2500 мм - це шаруватий матеріал з лущеного шпону укладеного з взаємно перпендикулярним напрямком розташування деревних волокон в сусідніх

Більше варіантів
за лист

895.30грн за лист

858.30грн/лист оптова ціна

Фанера ФК-вологостійка, 1250х2500 мм

Фанера ФК-вологостійка, 1250х2500 мм

Фанера ФК - це композитний матеріал, що складається з декількох шарів деревної шпони і клейових прошарків. Маркування ФК означає, що матеріал є волого

Більше варіантів
за лист

759.80грн за лист

728.20грн/лист оптова ціна

Акція
ОСБ-3 Україна 10 мм, вологостійка деревна плита

ОСБ-3 Україна 10 мм, вологостійка деревна плита

Основні області застосування ОСБ: Обшивка зовнішніх і внутрішніх стін перегородок. Володіючи високими характеристиками міцності і стійкістю до д

355.30грн за шт.

353.30грн/шт. оптова ціна

Відгук про  "Чи можна будувати лазню з фанери?"

Написать отзыв